Asp nedir?

ASP.NET bizde lisede gördük. Kısaca C# kullanarak web sitesi tasarlamana imkan veriyor diyebilirim ve en önemli özelliği MasterPage zaten geçtiğinizde göreceksiniz.

ASP.NET (Active Server Pages: Aktif Sunucu Sayfaları); dinamik web sayfaları, web uygulamaları ve XML tabanlı web hizmetleri oluşturulmasını sağlayan, Microsoft tarafından geliştirilmiş bir kodlama dilidir.

ASP.NET, Microsoft’un uygulama geliştirme platformu olan .NET Framework kütüphanesini ve internet bilgi sunucusunu (IIS: Internet Information Services) kullanarak çalışır.

2.dönem ASP konusuna geçecekmisiz. HTML bitti. Hocamız çok zor kimse geçemez falan diyor. Nedir bu asp, ne ise yarar? Zor olan nedir?
ASP yerine ASP.NET olmadığına emin misiniz arkadaşların dediği gibi ASP biraz eski kalıyor. Ayrıca hocanızın "çok zor kimse geçemez" demesiyle neyi amaçladığını cidden merak ediyorum.

ASP değildir, ASPX'dir o.

Ayrıca eğer "Programlama"'ya başlıyorsan, bir yerlerden yardım bekleme, kendin araştır. Türkçe kaynaklardan ne olduğunu bilemezsin, Kendin İngilizce araştırıp İngilizce bulacaksın.

Bende kısaca söyleyeyim, Windows IIS için kullanılan Web Programlamadır. Nasıl Linux sistemlerde PHP dili var ise Microsoft Server'larda IIS'ler ASPX dili ile çalışır. Aslında çok basittir. 1 Masterpage tasarlarsın, her sayfada o Masterpage kullanırsın.

Bende Meslek Lisesi, Web Tasarım bölümü mezunuyum. Bende geçtim o yoldan. Ben ilk defa gördüm .NET dillerini, C# yada ASPX bilmiyordum. Ama geçtim. :) Biraz çalışınca her şey olur.

ASP değildir, ASPX'dir o.

Ayrıca eğer "Programlama"'ya başlıyorsan, bir yerlerden yardım bekleme, kendin araştır. Türkçe kaynaklardan ne olduğunu bilemezsin, Kendin İngilizce araştırıp İngilizce bulacaksın.

Bende kısaca söyleyeyim, Windows IIS için kullanılan Web Programlamadır. Nasıl Linux sistemlerde PHP dili var ise Microsoft Server'larda IIS'ler ASPX dili ile çalışır. Aslında çok basittir. 1 Masterpage tasarlarsın, her sayfada o Masterpage kullanırsın.

Bende Meslek Lisesi, Web Tasarım bölümü mezunuyum. Bende geçtim o yoldan. Ben ilk defa gördüm .NET dillerini, C# yada ASPX bilmiyordum. Ama geçtim. :) Biraz çalışınca her şey olur.

ASPX uzantının adı. ASP ise Microsoft'un uzun yıllar önce desteğini çektiği bir script. Tam olarak framework bile denemez. Yerini ASP.NET aldı Şimdi ise daha performanslı olan ASP.NET Core var. Core ile birlikte o da cross-platform. Yani Windows, macOS ve Linux sistemlerde çalışıyor. PHP ve Java da aynı şekilde cross-platform.

Active Server Pages kısaca ASP, Microsoft'un ilk dinamik web sayfaları üretmek için geliştirdiği sunucu taraflı betik motoru.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı