ASP.NET Core vs Spring Boot

Nouwera

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba,
AWS'de Docker Container ile çalışacak bir Saas projem var. Proje daha çok kendimi geliştirmek amaçlı ancak gün sonunda elle tutulur bir iş çıkarabilirsem satış yapmayı düşünüyorum. Ancak web API kısmında hangi Framework'ü kullanacağımı henüz çözebilmiş değilim. Hem Java hem C# deneyimim var ancak iki Framework'ü de kullanmadım.
Tavsiyede bulunabilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler.

Her ikisi ile de API projeleri geliştirdim.
C# da projeyi yönetmek daha kolay geliyor bana. Özellikle Attribute kullanımı. Java da da annotation kullanımı var ama Attiribute kadar kolay gelmedi açıkçası.
Java da bir projeyi gerçekleştirmek, C# projesine göre daha kolay geliyor.
ORM olarak Hibernate vs EntityFramework olarak düşünürsek, ben Hibernate den yana oyumu kullanıyorum. Sadece method adları vererek basit işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Ama EntityFramework seni daha az sıkboğaz ediyor. Özellikle C# dilindeki Linq kullanımı ile SQL kodları yazabiliyorsunuz. Hibernate de method üzerine sql kodları yazılabiliyor. Ama bu konuda bence C# daha profesyonel.
Her ne kadar Core yayınlansa da bence C# kullanırken her zaman Windows platformuna bağımlıyız.
Hız ve performans bakımından hiç bilgim yok.

Geliştirdiğim projeler basit projeler olduğundan dolayı pek detaylı karşılaştırma bilmiyorum. Kendimce karşılaştırma yaptım.

Ayrıca bence projene bağlı olarak Node.js de kullanmayı düşünebilirsin.
Hem Java hem de C# da API projeleri gerçekleştiren biri olarak, Node.js öneririm.

Teşekkür ederim yorumun için <3

Web Framework'u ( senkron ya da reaktif) olarak yakinlar birbirlerine, entegrasyon, cloud support vs olarak Spring fersah fersah ilerde.

Ornek , .NET Core projende SQS dinlemek istiyorsun, SDK indireceksin async poll edeceksin.

Spring clould ile [I]@SqsListener[/I] yapar gecersin.

Clould oldugu icin aws configure etmene bile gerek yok kod uzerinden, container'da halledersin o isi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…