Asp.NET dosyada fotoğraf gözükmüyor

burakhast

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba,
Sağ kısımdaki Image/galeri kısmına fotoğraf kaydedilmiyor. Dosya yoluna baktığımda arkada fotoğraf eklenmiş gözüküyor ve veritabanına da kayıt edilmiş fakat Visual Studio'da yenilememe rağmen gözükmüyor nedeni ne olabilir?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1663692866938.png

Son düzenleme:
debug ile çalıştırım f12 ye basarak adım adım gidip bakman lazım süphelendigin yerlere try catch koyarakta hataları bulabilirsin

Proje aslında Local'de çalışıyordu hiçbir sorun yok fakat canlıdayken fotoğrafları kaydetmiyordu sorunu Pleskpanel'den dosyaya yazma okuma izni vererek çözdüm.

Ama kaydedilen fotoğraflar programda gözükmese'de dosya yoluna baktığımda kayıt edildiğini görüyorum.

eski bir konu ama belki bilen olur progam yazdım resim klasörü ekledim kaydediler resimler klasöre kaydediliyor hatasız program çalışıyor ama debug klasörünü masaüstüne attığımda yada başka pc ye attığımda resim yolunu bulamadığı için hataya düşüyor başka bilgisayarda nasıl çalıştırabiliriz hatasız bir şekilde

Dosya Ekleri

• ScreenShot_20250904123125.png
    ScreenShot_20250904123125.png
    18 KB · Görüntüleme: 20
Bunun sebebi solution explorer'da gözükenler ile dosya sisteminde gözükenler aynı olmuyor. Solution Explorer'da proje ile ilgili olan sizin doğrudan elle ekledikleriniz görünür ama bu durumda resimleri siz elle eklemediğinizden gözükmüyor. Resimler projeye dahil olmadığından gözükmüyorlar ama elle ekleyebilirsiniz. Var olan dosyayı ekle ile.

Veri tabanına resim ve pdf isimlerini yazdırıyorum yazdırırken klasöre resim ve pdf ekleniyor proje kendi yerinde çalıştığı gibi derlenmiş halinde bunu yapmam mümkün mü debug klasörü içine resimler klasörü oluştursam ve yazılımda bu oylu göstersem sorun çözülmez mi? Yada başka bir alternatif yolu var mı? Mesela resim ekle dediğimde ve klasör yoksa klasörü kendi oluşturup oluşturduğu klasöre resmi atsa gibi web tasarımındayken bunlar kolaydı programda biraz daha karmaşıkmış :)

Zaten programı çalıştırdığınızda dosya yollarını EXE'ye göre belirlemelisin. Solution Explorer'da eklediğin resimlerin özelliklerine gelip kopyalama kısmını kopyala yaparsan da sorun çözülür.

Debug içine resim klasörünü taşıdım yolunu hatadaki gibi verdim yine sonuç değişmedi yada ben hala anlayamadım olayı :D

debug klasörünün içine klasörleri attım yolu yanlış yazmışım debugu dışarı masa üstüne aldığımda Resimler\\UyeImg\\resim.jpg gibi olması lazımmış şimdi çalıştı :D Teşekkür ederim

Dosya Ekleri

• ScreenShot_20250905140800.png
    ScreenShot_20250905140800.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı