Asp.net ile ürün detay sayfası yapımı

Feyza Nur

Decapat
Daha fazla  
E-ticaret sitesi yapıyorum, resme tıkladığında detay sayfasına yönlendiriyor ama veritabanındaki resimleri çekemiyorum. Bu detay sayfasını nasıl yapacağım, yardımcı olur musunuz?
Veritabanında ürünler tablom var. Burada FPATH' resim kaydediliyor. Buraya da dosya seç diyerek kaydediyorum resmi ama her ününün tek resim oluyor. Detay sayfasında birkaç resim gerek. Bunu nasıl yapacağım?

Dosya Ekleri

• ürün detay2.png
    97,7 KB · Görüntüleme: 117
  • ürün detay 3.png
    12,3 KB · Görüntüleme: 105
  • ürün detay 4.png
    12,5 KB · Görüntüleme: 98

Dosya Ekleri

• 2.png
    13,1 KB · Görüntüleme: 131
Ürünler tablosundaki ID ile resimler tablosundakini ilişkilendirmem gerekiyor değil mi?

C#:
public class ProductImage : IEntity
{
 public long Id { get; set; }
 public long ProductId { get; set; }
 public string Src { get; set; }
}

Bu şekilde olacak.
Birden fazla resim eklemek istediğinde birden fazla entity ekleyeceksin. ProductId'leri aynı olacak.

İlişkilendirmeyi iki tablonun kendi idleri şeklinde değil de, ürünler tablosundaki URN_ID bilgisini, resimler tablosundaki ayrı bir kolonda saklamanız gerekir. Örneğin:
RESİM_Id-resimyolu-urununidi
1-/resimler/11.jpg-101 (101 id numaralı ürün)
2-/resimler/14.jpg-101
3-/resimler/15.jpg-101
4-/resimler/18.jpg-102
Böylece bu üç resim 101 id numaralı ürünün detay sayfasında gösterilebilir.
Anlaşılan biraz yol almak gerekiyor. Ürün detay sayfası bu şekilde pek kullanılamayacak gibi görünüyor. Fpath sütununda da ürünün ana resmini kullanabilirsin ya da bütün resimlerini resimler tablosundan çekersin.

Detay sayfasında ürün detayları için detailsview ya da formview kullanabiirsin. Resimler için de datalist kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…