ASP.NET ile veritabanına bilgi aktarma

1. "using System.Data.OleDb;" yada böyle bişey olması lazım o eksik. Veri tabanına bağlanamazsın.
2."database baglan objeni cagir" buraya database'nin connection string yolu yazılmalı.

1. "using System.Data.OleDb;" yada böyle bişey olması lazım o eksik. Veri tabanına bağlanamazsın.
2."database baglan objeni cagir" buraya database'nin connection string yolu yazılmalı.
Evet hocam o yokluğu ben de hissettim. Kütüphanede eksiklik olduğundan Oled ile başlayan komutları tanımadı.

Biraz detay olacak ancak tane tane anlatırsanız sevinirim. 1-2 püf noktası olsa gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
En baştan anlatıyorum.
Adım 1: Visual stdio Web projesi yaratalım.

Adım 2: Aspx sayfası ekliyelim.

Adım 3 : 6x 2 tablo oluştıralım, 1 satırı birleştirelim , 3 Textbox ekliyelim properties kısımından idlerini,tohumcinsi,tohumstok,tohumdepo değiştirelim
button altındaki label'de id'sini durum yapalım text'ini boşaltalım

Adım 4 : Database dosyasını ekliyelim

Adım 5: Access pointen data adlı veri tabanı yaratalım ve tasarım görünümünden metin sınıfında tohumyeri,tohumstok,tohumyeri sütunlarını oluşturalım ve kaydetelim.

Adım 6: Oluşturduğumuz database'i projemizin içindeki Data_app klasörüne kaydetelim
Adım 7: Aşağıdaki kodları uygulayalım

Adım 8: Complie edelim ve Testine bakalım

Yahu abi sen yardım edersin de olumsuz rapor verir miyim Dehşetül vahşet bir biçimde çalışıyor.
10 kredilik dersin sınavından 20 puan fazla almamı sağladınız çok teşekkür ediyorum. Öğrenmemi de sağladınız, bir veri tabanı bir aspx sayfası ile nasıl bağlanır bunu öğrenmiş oldum. Tekrar çok teşekkür ediyorum. İhtiyacım olduğunda yardım edebilecek birilerini bulmak güzel

İşlem başarılı yazısını biraz büyüttüm, Şuan daha net gözüküyor.

Ve yazdığım mesajlar App_Data klasörünün içerisindeki data isimli veritabanı dosyamın içerisine, ilgili alanlara yerleşiyor.

Son bir sorum olacak. Bir link koyacağım. targer="_blank" yapıp yeni sekmede açılacak.
Ve bu sayfada ise veri tabanımdaki bilgiler tablolar halinde sergilenecek.

Yeni sayfaya, veritabanını eklesem güncel olarak gözükür mü ?

Hedef verdiğin sayfanın pageload fonksiyonuna database bağlanma objectini yazalım. Oledb vkütüphanesini ve using system.data kütüphanesini dahil edelim.
Baglantı objectini actıktan sonra.
//* burada tüm sütünları temsil eder.
OleDbCommand tolist = new OleDbCommand("SELECT * FROM tohumlar ",bağlan objectini çagır);
IDataReader reading = tolist.ExeCuteReader();
While(reading.read())
{
Response.Write ( reading["tohumcinsi"].tositring()+" "+reading["tohumstok"].tostring();+" " +reading["tohumyeri"].tostring; +"</br>" );
}

yine feedback verirsin

Son düzenleme:
Yok hocam bu şekilde mutlaka bir sıkıntı çıkıyor bir yerde Resim halinde daha anlaşılırdı. 
Benim yapmak istediğim şey şu : Butona tıklayınca İLETİLDİ yazacak. Ki bunu zaten yaptık.

Alt tarafta veritabanım belirecek. Aynı sayfada olsa daha anlaşılır olur diye tahmin ediyorum. Ben de zorlanmamış olurum.

Hocam arkadaşımla aynı ödevi almış bulunmaktayım.Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.Bir sorunum olacaktı herşeyi düzgünce yazdım fakat şu kodlarda hata veriyor ;
OleDbConnection
connect

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…