Asperger sendromu polisliğe engel midir?

DMA_Design

Yoctopat
Daha fazla  
Selamlar, ben gelecekte PMYO’ya girmeyi planlıyorum. Yaklaşık 10 yaşımdan beri bende hafif Asperger teşhisi konulmuş durumda ve aynı şekilde ilaç kullanıyorum. Ancak ilaçları yavaş yavaş azaltmayı ve bırakmayı planlıyorum. Emniyet Sağlık Yönetmeliği hakkında belirli araştırmalar yaptım ve başvurudan 2 yıl öncesine kadar herhangi bir psikiyatrik muayenenin elenme sebeplerinden biri olduğunu gördüm. Bu teşhisi yeniden değerlendirme ile kaldırabileceğimi öğrendim; ancak okul durumum sebebiyle en az liseden birkaç ay önce kaldırmamın daha iyi olacağını düşündüm.
Zaten liseden sonra kaldırmayı her türlü şekilde planlıyorum; ancak bu Emniyet Sağlık Yönetmeliği için uygun mudur?
Eskisi kadar tanı belirtilerine sahip değilim, aklî dengem de yerinde, ancak yine de herhangi bir eleme durumundan endişeleniyorum.

Tamamen geçmediği sürece maalesef eleme sebebidir.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Şu an eskisi kadar Asperger belirtilerine sahip değilim desem yeridir. Bunu bizzat çevrem ve ailemle de konuştum. Her ne kadar bu doktor kontrolü olmadan tam anlamıyla belli olmasa da gerçekten de eskisi kadar değil. Ancak yine de hâlen teşhis mevcut. Bu durum sıkıntı çıkarabilir mi?
Ön sağlık değerlendirmesinde geçmişe de bakıyorlar diye biliyorum.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Şu an eskisi kadar asperger belirtilerine sahip değilim desem yeridir. Bunu bizzat çevrem ve ailemle de konuştum. Her ne kadar bu doktor kontrolü olmadan tam anlamıyla belli olmasa da gerçekten de eskisi kadar değil. Ancak yine de hâlen teşhis mevcut. Bu durum sıkıntı çıkarabilir mi?
Ön sağlık değerlendirmesinde geçmişe de bakıyorlar diye biliyorum.

Teşhis mevcut ise dediğim gibi eleme sebebidir. Ön sağlıkta sadece fiziki olarak bakıyorlar. Tamamen sağlık kontrolü ise tüm parkur ve sözlü mülakatı geçtikten sonra kurul sağlık raporu almak için hastaneye yönlendiriliyorsun. Sonuçlar orada çıkar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı