Asphalt 9 Grafik Problemi

win98

Kilopat
Asphalt 9 indirdim Note 6 Pro cihazıma ama çevredeki binalarda ve özellikle arabaların kenarlarında buzlanma mı denir, tırtık mı denir, bir bozukluk var nedenini bulamadım. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Antialiasing nedenlidir. Antialiasing o gördüğünüz kırılmaları engeller fakat daha fazla pil ve sistem kaynağı tüketir. Gameloft oyunlarında bunu açmak için ayar yoktur. Telefonunuz Rootlu ise Play Store'daki bazı grafik araçları ile Antialiasing'i zorlayabilirsiniz.

Öncelikle sorunu bildirdiğiniz için teşekkürler. Geliştirici ayarları bölümünden 4x MSAA seçeneğini açtım. Biraz düzeldi gibi ama hala bir bozukluk var gibi.

Biraz da telefonun gücü ile alakalı maalesef bu durum. Telefonun gücü daha iyi grafikler ile oynatabilecek olsa yüksek grafik ayarı ile açardı başta. Rootlayıp grafik yükseltebilirsiniz belki ama bu sefer oynanabilir düzeyde akıcı olmayabilir.

Garantisini çöpe atmamak için Root düşünmüyorum. Yanlış mı yapıyorum ve alternatif bir çözüm var mıdır?

Açıkçası daha önce benim de başıma geldi ama daha eski bir telefon kullanıyordum ve o yüzden önemsemedim.
Bu sizin için çok önemli ise biraz araştırma yapmak lazım. Telefonun grafik performansını yüksek detay açılan telefonlar ile karşılaştırarak sorun olup olmadığı anlaşılır.
Mesela mevcut telefonunuzun antutu grafik ve toplam puanları kaç?

Çok rahatsız etmiyor. Telefonu yeni aldığım için sorun olduğunu düşündüm ama diğer oyunlarda olmayınca rahatladım. Antutu puanı 115.000 gözüküyor.

Redmi 5 plus a yükledim oyunu. Onda da benzer bir grafik detayı var. Kenarları çok tırtıklı arabaların. Realme 3 Pro öyle değil. Görüntü çok daha güzel.
Sanıyorum donanım performansına göre otomatik yapılan bir ayar. Pek müdahale etmeye gerek yok gibi.

Çok teşekkürler hocam yardımlarınız için. Hayırlı akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…