Aspire 7 A715-75G sistemde A2000 hızı düşük

Oxygenium

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bir saçmalık ile karşı karşıyayım ama gerçekten tam anlamı ile başlıktaki sorundan muzdarip durumdayım. Defalarca format atıp test ettim Windows Update internete erişip sürücü indirmelerine başlayıp bitirdiği andan itibaren SSD okuma hızım 1.2GB/S'de kilitleniyor ve bir daha asla yükseltemiyorum yazma hızında bir sorun yok ama okuma bu durumda internete bağlamadan temiz kurulum sonrası ve başka bilgisayarda yaptığım testlerde okuma hızı 2.1GB/S cıvarı da kalıyor. Sürücü hangisi nasıl tespit edip engellerim? Bu durumu ne yapabilirim kafayı yediriyor bu durum bana.

Sistemim;
  • Acer Aspire 7 A715-75G
  • i5-10300H
  • GTX 1650 4G GDDR6.
  • Kingston A2000 NVMe M.2

Başlıktan da anlaşılacağı üzere bir saçmalık ile karşı karşıyayım ama gerçekten tam anlamı ile başlıktaki sorundan muzdarip durumdayım. Defalarca format atıp test ettim Windows Update internete erişip sürücü indirmelerine başlayıp bitirdiği andan itibaren SSD okuma hızım 1.2GB/S'de kilitleniyor ve bir daha asla yükseltemiyorum yazma hızında bir sorun yok ama okuma bu durumda internete bağlamadan temiz kurulum sonrası ve başka bilgisayarda yaptığım testlerde okuma hızı 2.1GB/S cıvarı da kalıyor. Sürücü hangisi nasıl tespit edip engellerim? Bu durumu ne yapabilirim kafayı yediriyor bu durum bana.

Sistemim;
  • Acer Aspire 7 A715-75G
  • i5-10300H
  • GTX 1650 4G GDDR6.
  • Kingston A2000 NVMe M.2

Okuma yazma hızını Mb/s değerinden test edip sonuçları atar mısınız?

Okuma yazma hızını Mb/s değerinden test edip sonuçları atar mısınız?

Hocam Atto benchmark ile yaptığım test tüm sürücüler yuklendikten sonrası Crystaldisk ile yaptığım ise kurulum sonrası sürücüler Update tarafından yüklenmeden yaptığım test.
Görev Yöneticisi'nden de takip ediyorum durum maalesef böyle.

Dosya Ekleri

• att.png
    att.png
    39,1 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG-20211005-WA0074.jpeg
    IMG-20211005-WA0074.jpeg
    92,6 KB · Görüntüleme: 35
Hocam atto benchmark ile yaptığım test tüm sürücüler yuklendikten sonrası Crystaldisk ile yaptığım ise kurulum sonrası sürücüler Update tarafından yüklenmeden yaptığım test.
Görev Yöneticisi'nden de takip ediyorum durum maalesef böyle.

@Rivadex @Yener K. burada tıkandım.

@Oxygenium, CrystalDiskMark'taki testten attığınız fotoğrafta test daha tam bitmemiş ki. Testin bitmesini bekleyip öyle değerleri paylaşır mısınız?

Hocam testin bittigi versiyonları da vardı lakin internete bağlayinca durum yine aynı oldu dediğim gibi gerçekten onlarca test yaptım değişmiyor ama isterseniz tekrar formatlayip internete baglamadan testi tekrar yapayım.

@Oxygenium, Windows Update'den değil de, sürücüleri elle yükleseniz? Tek tek kendi sitelerinden yüklemeyi deneyin yani.

Iyi fikir hocam ama kurulum esnasında kendisi de yükleme yapıyor ve Windows açıldığı anda otomatik olarak başlıyor şimdi 0'dan kurulum yapacağım nasıl engelleyebiliriz yüklemesini ayrıyeten kurulum kisminda giriş yapabilmek için de internete ihtiyacım var :/

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı