Çözüldü Aspire 715-42G şarj aletinden yanık kokusu geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Abdullah Oğuz

Centipat
Daha fazla  
Acer Aspire 715-42 g modelini 6 aydır kullanıyorum. Tatil başladı sabahtan akşama kadar oyun oynadım nereden baksanız 9 saati bulur ve şu an kutunun içinden çıkan şarj aletinin birleşim yerinden yanık kokusu geliyor, bir sıkıntı olur mu? Birleşim yerinin kablo kısmı plastik.

Çözüm
Kablolar ısınma yapmış, tabii ki sıkıntı olur. Halı gibi çabuk yanabilecek yumuşak yüzeylere koyma şimdilik, kullanmasan daha iyi olur tabi.
Bu arada ben son 1.5 aydır günde ortalama 10 saat kullanıyorum bende öyle bir problem yok nasıl oldu bu?
Kablolar ısınma yapmış, tabii ki sıkıntı olur. Halı gibi çabuk yanabilecek yumuşak yüzeylere koyma şimdilik, kullanmasan daha iyi olur tabi.
Bu arada ben son 1.5 aydır günde ortalama 10 saat kullanıyorum bende öyle bir problem yok nasıl oldu bu?

Çözüm

Uzun kullanımda şarj aleti çok ısındığında o birleşim yerini açıp koklarsan sevinirim hocam. Prizden alakalı da olabilir bu prizde ilk defa oynadım, bundan sonra önceki prizde deneyeceğim.

Uzun kullanımda şarj aleti çok ısındığında o birleşim yerini açıp koklarsan sevinirim hocam. Prizden alakalı da olabilir bu prizde ilk defa oynadım, bundan sonra önceki prizde deneyeceğim.
Bundan sonra dikkat edeceğim, kullanırken ara sıra bakıyorum elimle sıcak oluyor ama abartılacak düzeyde değil genelde.
Aman hocam dikkat edin, oyun oynayacağım diye yangın çıkmasın. Kullanım kılavuzunda da yazıyordu halı gibi yüzeylere koymayın diye. Ben fayansın üzerine koyuyorum.

Hocam konu dışı olacak ama ben de sizin kullandığınız laptopu aldım. Birkaç sorum var da. DC ya da Instagram varsa sorabilir miyim?

Buradan sorabilirsin bence sıkıntı olmaz.

Daha iyi olur hocam . Hocam ben bu laptopu 2. el olarak aldım. İlk olarak yer anlamında bayağı sorun var. 250 M.2 SSD var ve SATA girişi yok. Yer problemi yaşadınız mı? 8x1 RAM var. Siz 2. RAM'i alırken aynı model RAM mi aldınız yoksa rastgele birini mi seçtiniz?(Dual channel RAM olması açısından .Rami değiştirirken garanti bozuldu mu ? nasıl yaptınız) şarj nasıl gidiyor?(kıyaslama yapmak için) bir de oynadığınız oyunlar varsa rica etsem kaç FPS alıyorsunuz, ısınma yapıyor mu? [Uzun oldu biraz kusura bakmayın ]

@atommini yer problemini ben çokça yaşıyorum, SATA veya M.2 girişi bulunmuyor AMD işlemcili modellerinde. RAM olarak aynı RAM almanız gerekiyor uyumsuzluk problemi yaşamamak için, aldıktan sonra takarken garanti bozulmuyor tabi cihaza zarar vermezseniz. Çok zor zaten zarar vermek, endişe etmenize gerek yok. Şarj pek bir beklentim yoktu zaten yorumlarına baktıktan sonra, maksimum 5 saat gidiyor normal kullanımda. Yarım saat God of War 1 oynadım RPCS3 ile şarjın yarısı gitti. Gamepad bağlamıştım bir de tabi. Isınma problemi yok, 4 aya yakın süredir 80 derecenin üzerine çıktığını görmedim. Benim cihaz biraz tozlandı bir de.

Spider-Man Remastered, God of War 2018, Devil May Cry 5, Resident Evil 4 Remake, Resident Evil 7, Horizon Zero Dawn, Tomb Raider serisi, Forza Horizon 4 gibi oyunlarda ortalama 70 FPS kadar veriyor. RAM eklemeden önce ara ara bazı oyunlarda drop giriyordu, ekledikten sonra bayağı azaldı, en son ne zaman yediğimi bile hatırlamıyorum. Takalı 1.5 ay kadar oluyor.

Merak ettiğiniz başka bir şey olursa sorabilirsiniz.

Hocam çoğu şeyi yazmışsınız ben de tamamlayayım.

Tüm FPS değerleri Dual channel içindir:
Valorant MAX-150
Far Cry 4 ULTRA-65
Far Cry Primal ULTRA-45
RDR 2 Ultra kaplama geriye kalan med.-45
CS maximum-minimum 144.
Forza Horizon 4 ULTRA-80
GTA V Ultra-80, 90.
NFS 2015 MAX-80
NFS Payback MAX-60

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…