Acer Aspire GO 15 lion bataryalı laptopun bataryası boş geldi sıkıntı yaşar mıyım acaba?
10-15 dk en fazla 20 dk da doldu. Tuhafıma gitti.
Düğmesine uzun süre bastım açılmadı, şarjda birkaç dakika geçtikten sonra açıldı.
1.5 saat te %68 e düştü o esnada win 11 e disk tanınıtacam diye uğraştım, Windows 11 kurdum, güncellemelerle falan yaptı , derken 2 saat sonra %65 ilk şarjımdı programlarla filan uğraşırken Acersense 5.0 pil kalibrasyonunu başlattım en az az 2 kez boşaltıp tam şarj etmemiz gerekiyormuş kalibrasyona daldık iyimi bilmiyorum 10 saat sürer yazdı, şarj kablosunuda taktırdı. 6 dk sonra tekrar yarıdan tam şarj olacak. Pilde hayat yok gibi bunları yaparken hiç bir tasarruf olmasada 11.5 saat e kadar şarj vaad cıhaz için 2. saat te %35 çok 4 saate düşsün benim pil tecrübem yok. Ama Batteryinfoview iyi gösteriyor %96 %96 gösteriyordu şarj döngüsüde 0 gösteriyordu ilk şarj yani hiç şarj olmamamış gördü. biraz düşününcede iyi gibi pil tasarrufunda %80 batarya ömrü artar diyor. bekleyerek boş ekranda 10 saat çalışır gibi geliyor sonuraki öncekinden hızlı bitmezse
Benim Aspire 5 de pilde maksimum en kısık ayarlarda 7 saat görüyor hacım. Her şey açıksa az gitmesi normal bence. Aspire Go kullanan biri cevap yazsa daha iyi olur ama. Ben Acer diye konuya damladım. Benim PC de pilde normal kullanımda 4 saat civarı gidiyor yoksa.
Bakalım işin kolayı vardı batarya sıfırlama altta deliği var unuttu AcerSense açtık doldurup doldurup boşaltacak sanırsam şuan %62 düşürmüş. Sıfırlamadan iyide artık ben uyuyacam o açık kalacak bitince kendi kapanır 15 dk içinde windows un ayarlarına dokunmadım. Normalde arka planda kalipre ediyormuş böyle uğraşmadan. Serviside içini açarsan birşe olursa garanti bozulur diyor. Eee gönderelim gidiş geliş kargo ücretini ödeyeceksin diyor 90 larda ihlasın bayisiydik onlardı distribitör aynı mantık hiç değişmemiş kendi parça satacam diye uğraşır. Servisindende para kazanır. Birde yerini bilmediğim ups götürecek miş. biraz kullanır açarım kendim bişey çıkmazsa.