Herkese iyi günler. Amd FX 8320 işlemcimi nedense 4.1 GHZ den sonra overclock yapamıyorum yani sistem stabil çalışmıyor. Her yolu denedim voltaj verdim bios güncelledim olmuyor nedense. Şu an sistem 4.1 GHZ(1.32 v) da çok stabil ama 4.5 e geçmek istediğim zaman voltajı ister 1.4 ister 1.5 yapıyım sonuç yine aynı oluyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem:
1866 ile 1600 arasındaki farkı anlamak mümkün değil. 1600 MHz bellek sorun çıkartmayacaktır bu sisteme.
Asrock anakartlar hakkında pek bilgim yok ama voltaj vermenizin ve işlemci hızının yükselmemesinin sebebi anakart güç kontrol ayarlarını tam yapamamnızdır. Digi Power adı altında bir menü olması gerek. Oradan yüzdelik dilimleri artıracaksınız ama bilmiyorsanız dokunmanızı tavsiye etmiyorum.
Genelde 4,1'e voltajsız bir biçimde stabil çıkabiliyorlar.
4,2 - 4,4 ve üzeri için voltaj gerekiyor.
Yalnızca CPU voltaj değeri ile oynamıyorsunuzdur inşallah? CPU/NB voltajını da 1,31 civarına çeker misiniz ?
Birde stabiliteyi hangi program ile test ediyorsunuz?
Aşağıdaki rehberi inceler misiniz? FX 4100 4.4 GHZ Overclock Rehberi
Genelde 4,1'e voltajsız bir biçimde stabil çıkabiliyorlar.
4,2 - 4,4 ve üzeri için voltaj gerekiyor.
Yalnızca CPU voltaj değeri ile oynamıyorsunuzdur inşallah? CPU/NB voltajını da 1,31 civarına çeker misiniz ?
Birde stabiliteyi hangi program ile test ediyorsunuz?
Aşağıdaki rehberi inceler misiniz? FX 4100 4.4 GHZ Overclock Rehberi
Hocam nb frekansı stok ayarlarda çalıştığı için pek dokunmak istemedim 2200 1.2 voltaj da çalışıyor şuan ama önerdiğiniz voltaja çıkarabilirim problem şuki 4.1 civarlarında gayet stabil soğutmamda zaten bir problem kesinlikle yok ama dediğim gibi 4.1 den diyelimki 4.5 e geçmek istedim her voltajı deniyorum ama yinede stabil çalıştıramıyorum . Çözümünüde pek bulamadım internetten ama büyük ihtimal anakart iyi olmadığı için düşünüyorum