ASRock A320M DGS, Ryzen 5 1500X için alınır mı?

Vatan gibi yerlerden toplarsan bilgisayarı onlar senin için güncellemeyi yapıyorlar.
A320 chipsetli anakartlar Ryzen 3 ve APU serileri için çıkartılmış ucuz anakartlardır. Intel H110 chipsetli anakartlar gibi. O yüzden Ryzen 1500X alacaksan B350 anakart almalısın.

Peki bana Ryzen 3'ün neden A320 icin uygun ve Ryzen 5 ve 7'nin uygun olmadigini aciklayabilirmisin? Ben overclock özelligi haric bir fark göremiyorumda.

Peki bana Ryzen 3'ün neden A320 icin uygun ve Ryzen 5 ve 7'nin uygun olmadigini aciklayabilirmisin? Ben overclock özelligi haric bir fark göremiyorumda.
Düşük Bütçeli sistemler için A320+Ryzen 3 ideal da ondan. Ryzen 5/7 alacak kişinin bütçesi bu işlimcileri alamaya yetiyorsa, B350 çipsetli anakartda alacaktır.

Düşük Bütçeli sistemler için A320+Ryzen 3 ideal da ondan. Ryzen 5/7 alacak kişinin bütçesi bu işlimcileri alamaya yetiyorsa, B350 çipsetli anakartda alacaktır.

Arkadasim bana ezbere bilgi verme nedenini söyle. Örnegin ben overclock yapmiyorum elimde de Gtx 1070 ekran karti olsun, A320+Ryzen 1500x combosu mu B350+Ryzen 1400 combosu mu oyun performansinda öndedir?

Anakartın Performansa etkisi yoktur. Ama OC yapmak mümkün anakart alıp önü açık olmak mı istersin? yoksa işlemciyi yerleştirmekden başka bir işe yaramayan OC potansiyeli olmayan önü kapalı bir anakart almak mı? Seçim senin.

Anakartın Performansa etkisi yoktur. Ama OC yapmak mümkün anakart alıp önü açık olmak mı istersin? yoksa işlemciyi yerleştirmekden başka bir işe yaramayan OC potansiyeli olmayan önü kapalı bir anakart almak mı? Seçim senin.

Yani benim bildigimden baska farki yokmus, yinede bu mantikla neden overclock edilebilen Ryzen 3'e A320 yi uygun gördün anlamadim.

Yukarıda da belirttim ya, A320 çipsetli anakartlar düşük bütçeli sistem toplayanlar için ideal. Ryzen 3 1200 de düşük bütçeli sistemlerde fazla kullanıldığından A320 tercih ediliyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı