ASRock A320m/HDV4 RAM/İşlemci Uyumluluğu

toxinn02

Kilopat
Selamlar!

Yüzeysel olarak Rx 570 / R5 2400G / 16GB(2x8) RAM şeklinde bir sistem toplamak istiyorum.

Anakart olarak her ne kadar B350M / 450M gibi chipsetlere yöneltilsemde A320M almakta kararlıyım. Çünkü son 1 haftada iyice sınırları zorlayan dolar fiyatları uçurmuş durumda, overclock kesinlikle yapmayacağım ve bütçemi daha da aşmak istemiyorum.

Değiştirdiğim bir kaç ekran kartı ve PSU dışında daha önce hiç sistem toplamadım, bu yüzden anakartımın RAM ve işlemci ile uyumlu olup olmadığına karar veremiyorum...

Alacağım anakart bu:

Sorunum şu, desteklediği işlemciler bölümünde, 2400G var fakat yanda parantez içinde yazan ürün kodu, sipariş vereceğim yerdeki ürün koduna uyuşmuyor, ikisinin de aynı işlemciler fakat ASRockun destek sitesinde yazan kodun işlemcinin "Tray" hali olan kodu, alacağım yerde yazan kodunsa AMD CPU soğutucusu ile gelen işlemcinin kodu olduğunu düşünüyorum. Yine de size sorup emin olmak istedim.

RAM ise şöyle:

RAM için olan bölümde ürün kodları hiç uyuşmuyor. Bu anakartın RAM'ı destekleme ihtimali nedir?

Belki de çok saçma bir soru soruyorum fakat bu konuda gerçekten cahilim, affedin :) anakartın desteklediği RAM için frekansları arasında 3000Mhz yok fakat 3200Mhz var eğer parçalar uyuyorsa, RAM'den 3000Mhz alabilir miyim? Eğer bunda bir sorun yoksa, bu RAM'den önümüzdeki ay bir tane daha sipariş verip 2x8 hale getirmek istiyorum, Dual kit olarak satılan RAM'lerden almam şart mı yoksa iki adet aynı RAM'den alırsam birlikte uyumlu çalışırlar mı?

Teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı