ASRock A320M-HDVR4 overclock yapılır mı?

Yer
Balıkesir
Herkese merhabalar, ASRock A320M HDVR4 anakarta sahibim, YouTube'da MSI A320 anakartla Ryzen5 1400'e overclock yapılmasıyla ilgili videolar var. Sizce doğru mudur? Ekran kartım RX 560. 3.7GHz değerlerine çıksam performans anlamında tatminkar bir farklılık olur mu? Teşekkürler.

Ekran kartın işlemcine göre güçsüz kaldığı için işlemcine O.C yapsan bile performans artışı neredeyse hiç olmaz. Ayrıca A320 anakartların O.C desteği yok. Performans artışı istiyorsan ekran kartına O.C yapabilirsin.

A320 anakarta OC yapılmaz, zira yapılabilse bile önermem o seviyede bir karta OC bir sorun çıkacağı aşikar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İlk attığım videoda kendi işlemcim bulumuyor, ve yorumlarda strest testinden başarıyla çıkıyor şeklinde yorum yapıyorlar. Donanım arşivinin videosunda da athlon işlemcide overclock yapılıp başarılı sonuçlandığı söyleniyor. Ne düşünüyorsunuz ? Ayrıca işlemcim ile ekran kartım uyumlu olduğunu düşünüyorum. Ekran kartı overclock konusunda aydınlatabilirsen sevinirim dostum.

MSI Afterburner ve ya Radeon Setting üzerinden undervolt, overclock işlemlerini gerçekleştirebilirsin. Clock artırarak.

OC'yi destekleyen sağlam parçaların olmadıkça önermem kaldı ki OC ihtiyaç değil istektir.
Belki yaptığında sorun çıkmaz ama ilerde başına sorunlar açabilir ihtiyacın var mı onu düşün varsa sistemde bir sorun çıkmasını göze alabilecek misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…