Çözüldü ASRock A520M HVS sistemde kablolama nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

santyyqz

Centipat
Daha fazla  
Yeni anakart aldım ASRock A520M hvs olarak geçiyor fakat kablolama nasıl yapacağım bir türlü çözemedim. Elimde 4 farkı kablo var biri HD Audio onu taktım, takamadıklarım ise Power SW, Power LED, HDD LED, her şey tamam fakat bir türlü güç verdiremedim kasaya; fotoğraf atacağım fakat nasıl atacağım? Bulamadım telefonda.

Çözüm
çok tesekkurler oldu birde işlemci almıştım simdide new cpu installed diyo biseyler var tpm fln diyor ne diyim
Yeni işlemci taktığınız için TMP'yi baştan aktif edecek.

"Y" tuşuna basarsanız baştan aktif olacak ve resetlenip başlayacak ama "Güvenlik şifresi" gibi birşey varsa BIOS'ta girmeniz gerekece. Aksi durumda sistem boot yapmayacakmış.

"N" tuşuna basarsanız TMP kapalı kalacak ve BOOT devam edecek. Geri açmak istersenizde eski işlemci takmanız gerekecekmiş.

BIOS'a şifre veya koruma gibi birşey koymadıysanız "Y" basın.
Yeni anakart aldım ASRock A520M hvs olarak geçiyor fakat kablolama nasıl yapacağım bir türlü çözemedim. Elimde 4 farkı kablo var biri HD Audio onu taktım, takamadıklarım ise Power SW, Power LED, HDD LED, her şey tamam fakat bir türlü güç verdiremedim kasaya; fotoğraf atacağım fakat nasıl atacağım? Bulamadım telefonda.
Fotoğraf için mesaj yazma kutusunun altındaki "Görsel Yükle" tuşuna basın.

Kablo konusuna gelirsek.
O dediğiniz kabloların takılma şeması böyle:
1740158106707.png

Oda kartın sağ alt kısmında bulunuyor:
1740158174046.png

Şablona göre kabloların üstündeki yazıları eşleştirip takın, ilk alttaki slotları takarsanız daha kolay olur. Hepsini birleştirip, tek soket gibide takanlar oluyor ama tek tek takması daha kolay.

Fotoğraf için mesaj yazma kutusunun altındaki "Görsel Yükle" tuşuna basın.

Kablo konusuna gelirsek.
O dediğiniz kabloların takılma şeması böyle:
Eki Görüntüle 2429452

Oda kartın sağ alt kısmında bulunuyor:
Eki Görüntüle 2429453

Şablona göre kabloların üstündeki yazıları eşleştirip takın, ilk alttaki slotları takarsanız daha kolay olur. Hepsini birleştirip, tek soket gibide takanlar oluyor ama tek tek takması daha kolay.
çok tesekkurler oldu birde işlemci almıştım simdide new cpu installed diyo biseyler var tpm fln diyor ne diyim

Dosya Ekleri

• 17401589736373755724341681387881.jpg
    17401589736373755724341681387881.jpg
    143,8 KB · Görüntüleme: 37

"Y" tuşuna basarsanız baştan aktif olacak ve resetlenip başlayacak ama "Güvenlik şifresi" gibi birşey varsa BIOS'ta girmeniz gerekece. Aksi durumda sistem boot yapmayacakmış.

"N" tuşuna basarsanız TMP kapalı kalacak ve BOOT devam edecek. Geri açmak istersenizde eski işlemci takmanız gerekecekmiş.

Çözüm

bu anakartin biosunu hiç ellemedim o yuzden y bastim suan herşey normal gibi duruyor teşekkürler yardım ettiğiniz için

Technopat Haberler

Geri
Yukarı