ASRock A75-hvms anakartlı sistem yeni takılan SSD'yi görmüyor

nothing711

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Bilgisayar ASRock A75-hvms. BIOS'da taktığım yeni SSD gözükmüyor. Hatırlatayım ki bilgisayar normal şekilde açılmıyor. Format gerekiyor. Bunun için de SSD tanıması lazım. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eminim. BIOS'da gözükmüyor maalesef. Öyle yapmayı düşünüyorum.

Yaptıktan sonra sonucu paylaşın. Bilgisayarınız eski mi? UEFI modda çalışmıyorsa görmeyebilir. Anakartınıza baktığıma göre anakart eski. UEFI desteklemiyorsa problem yaratabilir.

Düzenleme: UEFI'de destekliyormuş. Çalışma moduna bakmanızda yarar var. BIOS güncel değilse nadiren de olsa problem yaratabilir.

Yaptıktan sonra sonucu paylaşın. Bilgisayarınız eski mi? UEFI modda çalışmıyorsa görmeyebilir. Anakartınıza baktığıma göre anakart eski. UEFI desteklemiyorsa problem yaratabilir.

Düzenleme: UEFI'de destekliyormuş. Çalışma moduna bakmanızda yarar var. BIOS güncel değilse nadiren de olsa problem yaratabilir.
Güç kablosunu değiştirip denedim ama bu kez "windows bu diske yüklenemez hatası" verdi. İkinci kez bu hatayla karşılaşıyorum. Çözümünü biliyormusunuz?
Cmd komutlarını denedim yine olmadı

Dosya Ekleri

• 20240626_225902.jpg
    20240626_225902.jpg
    221 KB · Görüntüleme: 30
Kurarken sorun giderme yerine girin. Komut yerini açın. 1-diskpart 2-listdisk-select kısmından diskiniz hangi numaraysa onu seçin. 0 ise 0 yazın. 3-clean yazın. 4-convert GPT'ya da MBR yazın. UEFI kuruyorsanız GPT yapmanız gerekli.Bunu yaptıktan sonra sonucu bildirin.

Kurarken sorun giderme yerine girin. Komut yerini açın. 1-diskpart 2-listdisk-select kısmından diskiniz hangi numaraysa onu seçin. 0 ise 0 yazın. 3-clean yazın. 4-convert GPT'ya da MBR yazın. UEFI kuruyorsanız GPT yapmanız gerekli.Bunu yaptıktan sonra sonucu bildirin.
Malesef işe yaramadı

Dosya Ekleri

• 20240626_234200.jpg
    20240626_234200.jpg
    192,8 KB · Görüntüleme: 20

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı