ASRock A75-hvms anakartlı sistem yeni takılan SSD'yi görmüyor

nothing711

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Bilgisayar ASRock A75-hvms. BIOS'da taktığım yeni SSD gözükmüyor. Hatırlatayım ki bilgisayar normal şekilde açılmıyor. Format gerekiyor. Bunun için de SSD tanıması lazım. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü gelmemiş fakat ikisinde de çalışmaması garip bir durum. Legacy deyip aynı dediğim işlemleri MBR için deneyebilirsiniz.
Unutmuşum görüntüyü

Görüntü gelmemiş fakat ikisinde de çalışmaması garip bir durum. Legacy deyip aynı dediğim işlemleri MBR için deneyebilirsiniz.
Malesef boot mode diye birşey bulamıyorum biosda

Dosya Ekleri

• 20240627_000922.jpg
    20240627_000922.jpg
    272,8 KB · Görüntüleme: 13
@nothing711 Boot option olarak UEFI gözüküyor. CMS ile açarsanız açılması gerekir. EFI de olur. UEFI çalıştırmasa diski göremezsiniz kurulum ekranında. SSD'ler GPT'dir genelde zaten. AHCI aktif ayrıca. Hepsi bunu gösterir. GPT ile açabilirsiniz sistemi UEFI kullanırken.

@nothing711 Boot option olarak UEFI gözüküyor. CMS ile açarsanız açılması gerekir. EFI de olur. UEFI çalıştırmasa diski göremezsiniz kurulum ekranında. SSD'ler GPT'dir genelde zaten. AHCI aktif ayrıca. Hepsi bunu gösterir. GPT ile açabilirsiniz sistemi UEFI kullanırken.
Anladım. Denedim denedim olmadı malesef. Sorum olursa belki yine yaza bilirim teşekkürler yardım için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı