ASRock B350 PRO4 ve R5 3600 Overclock

TeQnaP

Kilopat
Yer
New Jersey/United States
Daha fazla  
Elimde ASRock B350 PRO4 var belki konu actigimi gormussundur, R5 3600 imi 4.5GHz overclock yapabilmistim. Biraz arastirdim ama sonuc bulamadim, acaba BIOS'umu modliyarak VDrop secenegini getirebilir miyim? Kullandigim anakartin VDrop ayari yok, ama islemci 1.2375V'ta calistigindan zaten isinmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nope. ASRock neden koymamis bilmiyorum. Bazi anakartlarin yeterli VRM sogutmasi olmaz iken koyuyor ama ASRockcum koymuyor.
Koymuyor değil koyamıyor. Yani sanırım. Anakart ISL95712 voltaj kontrolcüsü kullanıyormuş galiba. Sorun şu ki bu kontrolcü programlanabilir LLC desteklemiyor. Yeni konu aç, Digi+ VRM gibi bir sekme varsa BIOS'da oranın görselleriyle beni etiketle. Voltajı 1.406V'a ayarla, çıkabildiğin en yüksek frekansa çık ve Prime95 Small FFTs testi çak. Test başladıktan bir süre sonra HWMonitor'den SS al, görselleri ekle.

NOT: Voltaj kontrolcüsü hakkındaki bilgileri ASRock forumlarından aldım.

Son düzenleme:

Sogutucum o kadar isiyi tutamayabilir. 1.35V'dan ustu hatta 1.3V'dan ustu MHz dusmelerine sebep oluyormus Reddit'e okudugum kadariyle. Bazi insanlar 1.275V'da bile -10MHz kaybettiklerini belirtmisler. Digi+ VRM ne demek bilmiyorum ama BIOS'a bence tam anlamiyla hakim olmak icin icinden disindan cikip her şeyi ogrenmek istiyorum o yuzden onu da arastiracagim.

Voltaj kontrolcüsü ayarlarının bulunduğu sekme oluyor Digi+ VRM. Overclock bölümünün altında olur genelde.
Oyle bir ayar bulamadim malesef butun BIOS'u arastirdim. Sogutucum (Arctic Freezer 34) 200W TDP ye kadar sogutma desteklemesine ragmen 120W'ta 104C gordu islemci 1.425V vermistim ve maksimum 4,600MHz gordum all core. Prime 95 testini gecmedi ama Aida 64'u 5dk calistirdim sonra cok isindigindan kapatma karari aldim.
@Shimada Sensei Birsey sorucagim, ille de ille Prime95'i gecmesi gerekiyor mu. Yaklasik 1 aydir 4,300MHz 1.1V'da kullaniyorum ve o voltaj'da Prime95 disinda herseyi geciyor. Masallah hicbir crash yemedim. Yayinda oyun oynadim, 4k 60FPS videolar renderladim/editledim... Yani birsuru sey yaptim ve hic crash yemedi. Ama cok canim sikiliyor Prime95 Small'i gecemeyince.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…