ASRock B550 ön panel USB 3.0 portunun tırnağı kırıldı

coderMX

Kilopat
Amazon üzerinden ASRock B550 anakart almıştım. Kasaya ekstra USB ön panel takarken yanlışlıkla anakartın üzerindeki USB 3.0 portunun soketin bir kısmı ve bir pin kırıldı, bazı pinler yamuldu. Amazon müşteri hizmetleri ile telefonda konuştum. DHL ile ücretsiz anakartı iade edebileceğimi söylediler.

Eğer uygun fiyata anakartın kırılan ön panel USB 3.0 için 19 pin soketini değiştirme imkanım varsa, tamire vermek istiyorum. Fakat Mecidiyeköy (İstanbul Avrupa yakası) gibi bir yerde tamire versem tahmini ne kadar tutar veya iade etmek (sonra da aynı üründen sipariş etmek) mi daha mantıklı ve sağlıklı olur?
ASRock B550M Steel Legend.

Usb_Soket_20230113_002140.jpg

Usb_Soket_20230113_002140.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@lonerio34
30 günlük süre geçtiği için amazon sadece ürün ücretini iade edebilirmiş. Anakartı gümrük, depo masrafları dahil 2.635 TL'ye satın almıştım. Eğer 30 günlük süre geçmemiş olsaydı, ücretin tamamını iade edebilirmiş.

Tahmini para iadesi: 2.132,83 TL

Bugün mecidiyeköy'de bir kaç yeri aradım. O parça elimizde yok, her anakartın usb socketi farklı olabiliyor, bu sebepten usb portunun değişimi için teknik destek hizmeti veremiyoruz dediler.

@lonerio34
30 günlük süre geçtiği için amazon sadece ürün ücretini iade edebilirmiş. Anakartı gümrük, depo masrafları dahil 2.635 TL'ye satın almıştım. Eğer 30 günlük süre geçmemiş olsaydı, ücretin tamamını iade edebilirmiş.

Tahmini para iadesi: 2.132,83 TL

Bugün mecidiyeköy'de bir kaç yeri aradım. O parça elimizde yok, her anakartın usb socketi farklı olabiliyor, bu sebepten usb portunun değişimi için teknik destek hizmeti veremiyoruz dediler.
Asrock yetkili servisi Akortek, onlara sorun hallederler.

@NorthernsKnight
Akortek'e mail attım, sonrada telefon ettim. Kendileride tamir işlemi yapmıyormuş, garanti kapsamında değişim yapıyorlarmış fakat benim aldığım ürün yurtdışı garantili olduğu için amazon'u aramamı ve amazondan'destek alamı istediler. Soket değişimi yapabilecek tavsiye edeceğiniz bir yer var mı diye sordum, kendileri hiç tamir işlemi yapmadıkları, sürekli değişim yaptıkları için tavsiye edecekleri bir yer olmadığını söylediler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı