Asrock Fatal1ty Z87 144Hz DisplayPort Desteği

Semih Demir

Kilopat
Makaleler
7
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet doğru. Peki anakartta Display Port olmaması ama ekran kartında Display Port olmasının farkı nedir? Sonuçta ekran kartına bağlıyoruz.
Anakarta displayport varsa işlemci takdığın zaman (dahili ekran kartı varsa) monitörden hem görüntü, hemde ses alabilirsiniz(aynı şey HDMI içinde geçerli), yani ekran kartı olmadan görüntü alabilirsiniz ama oyunlarda performans düşük olur. Ekran kartı alacaksanız anakartta HDMI veya DisplayPort olmasının hiçbir önemi yok.

Zaten ekran kartlarının çoğunluğunda var, anakartlar da olmasa da olur diyebilir miyiz (Display Port) ?

Evet, dediğim gibi harici ekran kartı varsa anakartta DisplayPort/HDMI olması hiçbir işe yaramaz.
Şimdi anlayabildim. Anakartın içerisindeki Display Port slot'u ekran kartsız kullanımda dahili olan GPU'dan besliyor. Sanırım öyle olsa gerek.

Peki örnek verelim; Bu anakart ve GTX 1070 aldım. Display Port'u GTX 1070'e bağladım haliyle, 144Hz 2K sorunsuz oynayabilir miyim?

Monitörün 2k 144hz destekliyorsa oynarsın.

Ben internette araştırırken bu konuya denk geldim. Benim ekran kartım Msi GTX 980 ve anakartım Msi Z97 Gaming 5. Anakartımda DisplayPort yok ama ekran kartımda DisplayPort var. Ben ekran kartımdaki DisplayPortu anakartta onun için yer olmadan nasıl kullanabilirim ki? DisplayPort'unu HDMI ile mi değiştireceğiz de HDMI portuna takınca DisplayPort olarak mı kullanmış olacağım. Yakın zamanda monitör almayı düşünüyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…