Asrock G41C-GS V Core Voltaj Açma

çagatay.h

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar asrock g41c-gs ana kartının üzerinde Intel q8200 işlemci takılı. Ben bunu OC yaparken bir yere kadar sorunsuz geliyor. Sonra BIOS pilini çıkarmak gerekiyor. V core voltaj seçeneği kapalı. Bu seçeneği nasıl aktif yaparız?

Sistemim
Anakart: asrock g41c-gs
İşlemci: İntel core q8200
RAM: 4 GB 1333 MHz kingston
Ekran kartı: MSI gtx 750 ti
PSU : 400 w 80 plus sertifikalı

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Asrock g41c-gs gibi daha üzerinde doğru dürüst 2 tane VRM devre elemanı bulunmayan bir anakart ile hangi akla hizmet voltaj seçeneğini açmak gibi planlara girişiyorsunuz Anakartın desteklemiyorsa ki desteklememesi gerekiyor böyle bir anakartın, yapacak bir şey yok.

Bu sistemle hız aşırtma yapmanı senin iyiliğin adına önermiyorum.

Sayın bilgisayar kurdu çok yanlış yönlendirme yapıyorsunuz.
Konuları okuyorum genelde böyle davranıyorsunuz.
Siz insanlara balık veriyorsunuz. (Çarpan katsayısı açık işlemcide overclock çok kolaydır bi video izleyen herkes yapabilir)
Sizin yapmanız gereken (Bana göre) İnsanlara karşılaştığı sorunları nasıl aşabileceklerini öğretmek tabi bununla birlikte çok büyük riske girdiklerini, arabadan uçmasını beklediklerini belirtmeniz gerekiyor bu konuda haklısınız ancak detaylıca öğrenmek isteyen birisini hep engelliyor önünü kesiyorsunuz.
Bir musubet bin nasihatten iyidir dememişler boş yere.
Bırakın insanlar ellerini pisleterek öğrensinler hevesleri kırılmasın.

Bence belleği 8 GB yapmalısınız soruna gelirsek O.C yapmamalısın yinede 3.6 gibi yapabilirsiniz.

Boş konuşmayalım, OC potansiyeli çöp olan bir sisteme ne diye nasıl yardımda bulunayım. Daha anakartında doğru düzgün güç devreleri bulunmayan bir sistemin voltajını Custom BIOS ile falan açabileceğini mi sanıyorsun?

Bana kimin yanlış yönlendirme yaptığını anlatmayın, yanlış bir şey söylediğimi düşünüyorsan sol alt köşedeki Rapor Et butonunu kullan.
Daha adamın ne anakartı güç verebilecek kapasitede, ne işlemcisi voltaj vererek stabil OC yapılabilecek seviyede ve imkanda ne de işlemci soğutucusu var gelmiş bana yanlış yönlendirmeden bahsediyorsun İşinize bakın.

Hemen saldırmasaydın. Fikrimizi belirtmek yasak mı?
Sana karşı yanlış bir kelime mi kullandım? Niye böyle saldırdın anlamadım.
Çöp denilecek ana kart ve işlemcilerde overclock yaptığım oldu.
Sisteme göre gayet başarılı sonuçlarda alındı.
Tamam çarpan kilidi açık 4790k ile 4.8 ghz gibi olmuyor ancak kendini belli edecek derecede güzel işler çıkardılar.
Söylemek istediğim insanların hevesini kırma.
Yoksa benim seninle ne işim olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yasaklardan bahsetmişken Türkçe Kurallarına uymakla başla sen istersen.
Ayrıca konu hakkında bilgi sahibi olmadığın durumlarda önüne gelene "Yanlış bilgilendirme yapıyorsun" demekten vazgeç.
Yaptığım şey heves kırmak ise heves kırmaya devam edeceğim, insanların yararına olacaksa neden olmasın?

Uygun ortam sağlandığında gayet güzel yardımcı oluyorum ben insanlara, dert etme sen orasını

@KizilciK26 katılıyorum stok soğutucu ile E2160'a O.C yaptım. 3.6 ya çıkartım ve anakartım P5PL2-E idi. AİDA64 ile 2 saat test yaptım 85 dereceyi geçmedi herhangi çekirdek hatası vermesi hemen hayal kırıklığına uğratıyorsun.
Ayrıca Ge Force 7300 LE gibi bir karta 600mhz veren gördüm bakır soğutma ile hemen hayal kırıklığına yaratma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…