Sıcaktan performans düşebilir fakat o denli donma yapar mı bilemiyorum. Fakat bu donma için belli tespitlerim ve çözüm önerilerim var. Bunları tek tek inceleyip uygularsanız çözümü bulursunuz. Öncelikle bilgisayarınızı donduran etkenler;
* Yoğun miktarda virüs vardır. Solucan en başları, bilgisayarı yer bitirir.
* Arka planda çalışan haddinden fazla uygulama vardır.
* Arka planda çalışan şifre kırıcılar vardır. (Genelde torrent sistemiyle bulaşırlar. İnternetten indirdiğiniz dosyalarda da olabilir.)
* Çalıştırmak istediğiniz uygulamalar için sistem yetersizdir. Yalnız bunun bir çözümü yok sisteminize göre işler yapın .
* Bilgisayarınızda haddinden fazla program yüklüdür.
Şimdi bu tespit ettiğim sorunlar için çözüm önerileri sunacağım; * Yeni sistem parçaları almak bilgisayarınızı asıl hızlandıracak çözümdür. Yeni parçalar almam derseniz aşağıdaki çözümlere bakın. * Güvenilir, sağlam ve katı kurallı bir antivirüs programı yükleyip en son sürümüne güncelleyin. * Yüklediğiniz antivirüs programıyla bilgisayarınızı iyice tarayın ve çıkacak virüsleri bilgisayardan uzaklaştırın.
* Denetim Masası/ Program Ekle veya Kaldır/ Program Ekle veya Kaldır kısmından gereksiz olan programları kaldırın.
* Şifre kırıcılar için pek bir çare yok. Antivirüsle taratın ve yakalanan tüm kötücül tehtitleri silin.
* Bilgisayara güzel bir bakım programı yükleyin ve onunla da bir tarama yapın.
* Bunlar en kötü durumdaki bilgisayarı bile iyileştirmeye yarar, fakat sisteminizin parçaları size tarif ettiğim uygulamaları yapacak kadar yeterli durmuyor. Onun için size en kesin ve pratik yöntem olan format atma işlemini öneririm. Sonrada güvenilir bir antivirüs programı yükleyip tertemiz bir bilgisayar kullanırsınız. Kolay gelsin.. NewComputer.
Antivirüs için EsedNod32' yi tavsiye ederim. Smart Security 7' ye geçirdiğinizde harika bir koruma sağlar. Ayriyeten güncelleştirmelerini de alırsanız mükemmel bir savunma oluşturur. Bakım programı içinde Advanced System Care' yi önerebirilim. Gayet yararlı bir programdır. Bilgisayarı yük altında bırakmaz.
Malwarebytes + antivirüs yazılımıyla bilgisayarı temizleyin. Ccleaner kullanın. Disk birleştirin. En son sistem aygıt yazılımlarını güncelleyerek bilgisayarı yeniden başlatın. Son çare format deneyin.
Arkadaşlar ben yapılması gerekenleri satırlarca yazdım . 1 satır yazıyorsunuz ve boşa yazıyorsunuz cidden. onurrKarspersky demişsiniz ya :/ . 1. si Karspersky paralıdır ve lisans anahtarını forum sitelerinde falan bulamazsınız . 2. si sistemi çok yorar, arkadaşımızın kullandığı sisteme baksaydınız biraz. Herkes bol keseden yazıyor birşeyler. Bilgisi olmayan bişey yazmasın arkadaşlar böyle konularda. Karspersky ağır programdır. Bilginiz olmayan konularda biliyormuşsunuz gibi davranmayın lütfen..