İsmail Üçbudak
Hectopat
Daha fazla
İyi Günler. Öncelikle sistem özelliklerini yazayım;
Oyunlarla pek haşır neşir olmadığım için daha iyi bi makinaya gerek duymadım açıkçası. Anakart ve ram henüz daha 1 ay önce aldım. 2 gün önce bilgisayardan film izlerken bilgisayar durduk yere kapandı. Ekran görüntüsü gitti 5 saniye sonra tekrardan kendi kendine çalışmaya başladı, fanlar çalışır durumdaydı ama görüntü yoktu. Biraz bekledikten sonra kapattım bilgisayarı, tekrar açtım sonuç yine aynı.
Durumu çözmek için şu yolları denedim ama bi çözüm olmadı;
Anakart bios ekranından önce gelen ekran kartı bios ekranı dahi gelmiyor. Bilgisayarımı açtıktan sonra gelen bip sesi gelmiyor. Napıcağımı şaşırdım, 1 aydır hiç bir sorun yoktu. Yardımlarınızı bekliyorum.
- intel pentium dual core e6700 3.2ghz işlemci,
- Nvidia 9500 GT 512 mb ekran kartı,
- Asrock g41-m vs3 anakart,
- hi level ddr3 1333 mhz ram
- 450W psu.
Oyunlarla pek haşır neşir olmadığım için daha iyi bi makinaya gerek duymadım açıkçası. Anakart ve ram henüz daha 1 ay önce aldım. 2 gün önce bilgisayardan film izlerken bilgisayar durduk yere kapandı. Ekran görüntüsü gitti 5 saniye sonra tekrardan kendi kendine çalışmaya başladı, fanlar çalışır durumdaydı ama görüntü yoktu. Biraz bekledikten sonra kapattım bilgisayarı, tekrar açtım sonuç yine aynı.
Durumu çözmek için şu yolları denedim ama bi çözüm olmadı;
- BIOS pilini çıkardım taktım
- RAM'i ve işlemciyi söküp taktım, Rami diğer slota takıp denedim
- Ekran kartını çıkartıp onboard ekran kartından görüntü almayı denedim
- Başka bi monitör taktım
- PC'de yanık kokusu olup olmadığını kontrol ettim yoktu
- Harddiski bile söküp taktım
Anakart bios ekranından önce gelen ekran kartı bios ekranı dahi gelmiyor. Bilgisayarımı açtıktan sonra gelen bip sesi gelmiyor. Napıcağımı şaşırdım, 1 aydır hiç bir sorun yoktu. Yardımlarınızı bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: