ASRock H110M dgs r0.3 sistem görüntü gelmeme problemi

OnurTK

Hectopat
Bu sorun 1 aydan fazla süredir var ve artık canımı sıkmaya başladı.
Olayı anlatayım akşam üzeri yemek için PC'yi uykuya aldım yemekten sonra geldiğimde PC fanları vs. ışıkları falan yandı ama ekran sinyal yok yazısı geliyordu kapatım açtım düzeldi, diğer gün yine aynısı oldu. İnternetten araştırma yaptım BIOS pilini söküp taktım ve yine açıldı 2 gün sonra yine aynı sorun oluştu ama bu sefer BIOS pili vs. işe yaramadı.
Her kabloyu kontrol ettim işlemci termal macun değiştirdim, yeni BIOS pili satın aldım ama olmadı. 2 hafta elimi sürmedim 2 hafta sonra bir kere daha deneyeyim diye taktım çalıştı ama o günün akşamı yine aynısı oldu.

PC'yi televizyona taktım yine çalıştı hazır takmışken bir restart atayım dedim. Her şeyi sildim o gün güzel bir sekilde çalıştı. Virüs vs. taraması da yaptım ama 1 gün sonra yine aynısı oldu. BIOS restart falan yaptım ve yine açıldı 2-3 gün her PC açacağım da BIOS reset yaparak açtım ama daha sonra o da ise yaramadı.

Yani PC açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor mesela PC ilk açılışta ekran yok ama F2 spamlıyorum BIOS'a giriyor tabii görüntü yok ama ardından ESC enter falan yapıyorum PC restart yapıyor kendisini. Bir kere de klavyedeki tüm tuşlara rastgele bastım BIOS'dayken ekran geldi yani 1 tuş kombinasyonu ile ekran geldi daha sonraki gün yine aynı sorun. Ama o tuş kombinasyonunu bilmedigimden ekrana görüntü gelmiyor.
Sizce sorun nedir? Sistem parçalarında değil bence onlarda olsa hiç açılmaz, BIOS kafayı yedi sanırım ne yapmam lazım?
Anakartım ASRock H110M dgs r0.3.
Arkadaşlar sorun bilgisayarda değilmiş VGA kablosu ömrünü tamamlamış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı