CPU macununu yenilemek için işlemci soketini çıkardım ve işlemciye giden güç kablosunu çıkardım. Ardından fazla zorlamadan soketi falan her şeyi taktım ve bilgisayarı açmayı denedim fakat açılmadı. Anakarttaki ATX Power yuvasında ya da Power Switch yuvasında sıkıntı var sanırım. Açma tuşuna basınca PSU fanı dönmüyor yani bilgisayar açılmıyor. Acaba ben işlemci soketini çıkartırken falan anakarta zarar vermiş olabilir miyim? Emin değilim çünkü hiçbir şeyi zorlamadan çıkardım taktım. Zarar vermiş olamam. Başka anakartta denedim PC sorunsuz açıldı ve bu arada işlemcimin sol üst uç kenarında bir eğiklik var ama eski anakartımda PC açıldı. Bozulduğunu düşündüğüm anakartım ASRock H110M-DGS R3.0 Micro Intel uyumlu anakart. Bu arada eski anakartımda da veri yollarında arıza var. Yaklaşık 30 dakika sonra kapanıyor 2 PC tamircisine gösterdim yeni anakart al dediler ben de bu ASRock'u aldım 1.5 senedir kullanıyorum.
"İşlemci pinlerinde hasar mevcuttur, bu hasarın onarımı mümkün değildir, ürün değişim bedeli 680 TL." böyle bir geri dönüş aldım şu an. İşlemci pinini kırıp atsam anakart start alır mı? PSU fanı döner mi?