ASRock H61M-PS ve 1600 MHz RAM uyumluluğu

Yusuf Kaya14

Hectopat
Yer
Ankara,Çankaya
Daha fazla  
Intel i5 2400 işlmcime ASRock H61M-PS anakart alacağım. Şu an elimde DDR3 8 GB 1600 MHz RAM var bu anakartla RAM'in frekansı uyumlu mudur? Bir de GTX 1050 ekran kartı almayı düşünüyorum, darboğaz yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM ve anakart uyumlu, işlemciden dolayı 1333 MHz çalışacaktır. Overclock ile 1600'e çekebilirsiniz.

Bir de GTX 1050 ekran kartı almayı düşünüyorum, darboğaz yapar mı?
Genel olarak yeterli olacaktır ama işlemciye dayalı oyunlarda biraz darboğaz olabilir.

RAM ve anakart uyumlu, işlemciden dolayı 1333 MHz çalışacaktır. Overclock ile 1600'e çekebilirsiniz.

Genel olarak yeterli olacaktır ama işlemciye dayalı oyunlarda biraz darboğaz olabilir.
Ben sistemi kurdum, dediğiniz gibi RAM 1333 MHz çalıştı fakat RAM frekans yerinde 1600 MHz yok, nasıl yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
OC Tweaker menüsünde RAM multiplier ya da RAM BCLK ayarı varsa, oradan yapabilirsiniz. Yoksa, Z68 anakartta yapılabiliyordur sadece.
1333 MHz ile 1600 arasında aşırı fark yok, işlemcinin de desteklediği frekans 1333. Kullanabilirsiniz.

Dediklerinizi bulamadım da normal ram'e oc ile 1600 yapamıyomuyuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…