ASRock H61M-VS sistem için yükseltme tavsiyesi

Murat0212

Femtopat
Daha fazla  
Yeni PC topladim ilk neresini yukselteyim? 2 GB RAM vardi. 6 GB RAM yaptim. Ekran kartini yukseltemem. Cok pahali. İkinci el bile.

• Anakart: ASRock H61M-VS
  • RAM: 6 GB.
  • Islemci: Intel Pentium G630 2.70 GHz.
  • Ekran karti: GeForce GT 610 2 GB VRAM.
  • İşletim sistemi: Windows 10.
  • Depolama: 296 GB HDD.
  • Guc kaynagı: 300W.
Bütçem cok dusuk 500- 1000 TL.

Son düzenleme:
Yeni PC topladim ilk neresini yukselteyim? 2 GB RAM vardi. 6 GB RAM yaptim. Ekran kartini yukseltemem. Cok pahali. İkinci el bile.

• Anakart: ASRock H61M-VS
  • RAM: 6 GB.
  • Islemci: Intel Pentium G630 2.70 GHz.
  • Ekran karti: GeForce GT 610 2 GB VRAM.
  • İşletim sistemi: Windows 10.
  • Depolama: 296 GB HDD.
  • Guc kaynagı: 300W.
Bütçem cok dusuk 500- 1000 TL.
2.el bir 500TL filan i5 3570 filan bakabilirsiniz, işlemci gücünü 2 katına çıkartır doğrusu. Ama o ekran kartı olduğu sürece oyun performansı pek iş görmez, gündelik akıcılığı çok arttırır.

Birde SSD alırsınız geri kalan para ile:

SSD'nin içinede Windows atın. Sağlam bir ofis bilgisayarı olmuş olur veya gündelik. Tekrar paranız olduğu zamanda bir tane 8 GB RAM alırsınız, 200-300TL'ye filan.

İlk islemci alacağım oyunlarda islemciye gore cok drop yiyorum oyunlarda sonra SSD alacağım sonra belki 8 GB RAM yerine 16 GB RAM alirim sonra en son para biriktirip ekran karti degistiririm.

İlk islemci alacağım oyunlarda islemciye gore cok drop yiyorum oyunlarda sonra SSD alacağım sonra belki 8 GB RAM yerine 16 GB RAM alirim sonra en son para biriktirip ekran karti degistiririm.
Tek bir tane 16 GB almayın, şuan tek 4 GB almış olduğunuz gibi. 8+8=16 tarzından yapın. Ben bütçeniz düşük diye sadece 1 tane 8 GB önerdim ama öyle dikkat edin.

i5 3570 filan alırsanız ekran kartı olarak sonrasında GTX 1060 6GB, RX 580 8GB gibi modelleri filan en fazla alabilirsiniz.

SSD ise bütçeniz varken alın derim. Windows ve gündelik kullanımda çok fark ettirecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı