ASRock H87 Pro4 Anakart Nasıldır?

• Konuyu başlatan Revenue
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 3.624
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
R

Revenue

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar,

ASRock H87 Pro4 anakartı hakkındaki yorumlarınız nelerdir ? Donanımsal olarak bakıldığında aynı fiyat aralığındaki diğer modellere göre yeterince donanımlı gibi gözüküyor. (4 Bellek slotu, PCI-E X16 3.0 desteği, 2 adet PCI-E X16 slotu [AMD Crossfire Desteği], 6 adet Sata III girişi, 7+1 ses sistemi desteği, 4 adet USB 3.0 girişi, Front USB 3.0 girişi v.s)

Sizin fikirleriniz nelerdir ? Şahsen beğendim ve almayı düşünüyorum. Fiyatı 200 TL'imiş.

ASRock bence Asus'a kafa tutabilicek kalitede bir firma. Hemen kapı komşum Asrock anakart kullanıyor :D (amd destekli ama) Hiç sorun yaşamamış. Ayrıca bundan 2 sene öncesine kadar bende Asrock kullanıyordum. Sizin söylediğiniz modele gelicek olursak desteklediği işlemciler, Core™ i7 / i5 / i3 / Xeon[SUP]®[/SUP] / Pentium[SUP]®[/SUP] / Celeron[SUP]®[/SUP] in LGA1150 Package. Desteklediği bellek frekansı, Dual Channel DDR3 1600. 1 adet pe 3.0 desteği de var. Onboard çıkışları ise şöyler, DVI-D, D-Sub, HDMI,Gigabit LAN, 7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC892 Audio Codec). Anakatın sata ve usb girişleri, 6 x SATA3, 6 x USB 3.0, 6 x USB 2.0. Anakartın beni al dediği diğer özelliklere gelicek olursak, A-Tuning, XFast 555, Easy Driver Installer, FAN-Tastic Tuning, USB Key. Şeklinde sıralayabiliriz.
Anakartın fiziksel görünümünü bu videodan görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda ise abisi olan Z87 ile kıyaslamışlar. (Z87'nin üstünde elektronik sayaç var abi :D)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Emeğin için çok teşekkürler hocam öncelikle.

Yukarıda paylaştığın iki videoyu da izlemiştim aslına bakarsan :) Bayağıdır araştırıyorum bu anakartı, yurtdışında ASUS, MSI gibi markalarla yarışan bir ürün olmasına rağmen, Türkiye'de fazla aktif rol oynamamasından dolayı mıdır bilemeyeceğim, fazla önerilmeyen bir marka nedense. Öneren kişi çok överek öneriyor, artılarını saya saya bitiremiyor, önermeyen kişi ise yerin dibine soka soka kötülüyor :) Bu yüzden çok kararsız kaldım. Bulduğum fiyatta piyasa değerine göre düşük bir fiyat olduğu için kaçırmak istemiyorum, bir yandan da pişman da olmak istemiyorum :) Ama sanırım alacağım.. i5 4670 ile kullanacağım bir aksilik çıkmazsa.

Seni teğmin ederim bir uyumsuzluk ya da beklenmeyen performans düşüklüğü yaşamıyıcaksın. Asrock'un Türkiyede fazla satılmamasının sebebi, kişisel düşünceme göre kafamızda Asus, Gigagyte ve Msı dan şaşma düşüncesidir. Aslında gerekli incelemelerini Recep bey yapıp technopat'a koysa insanlar Asrock'a gerektiği değeri verir diye düşünüyorum.

Asrock daha yeni böyle anakartlar yapmaya başladı. Önceden sadece şirketlere veya kurumsal alanlara çalışıyordu. Öncelikle anakart güzel ama UEFI BIOS yok. Overclock yapamıyorsunuz. Belki ilerde güncellemeler ile bunları hallederler. Bu dediklerimi göz önünde bulundurarak anakartı alın.

Yukarıdada belirttiğim gibi :) Asus, Gigagyte, Msı dan şaşama düşüncesi bize at gözlükleri kullandırttırıyor. Asrock gayet kalitelidir. Asus 10 sa Asrock 8 dir benim tecrübelerime göre. Bu arada ASRock > H87 Pro4 burdan anakartı ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Hocam Asrock'ın sitesinde UEFI olduğuna dair yazılar var. Emin misin UEFI olmadığına ?

UEFI BIOS derken görsellikle zenginleştirilmiş bıos yok.

Vallahi hocam Youtube'dan bazı ASRock anakart BIOS videolarına baktım da ASUS, MSI, Gigabyte gibi mouse ile kontrol edilebilen UEFI BIOS'lar kullanıılıyor. Belki de söylediğiniz güncelleme gelmiştir, çünkü eski stil BIOS'lar yok videolarda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı