Daha fazla
Arkadaşlar başlıkta adı geçen anakarta sahibim. BIOS pilini çıkarıp ayarları sıfırladım. Kuzey köprüsü sıcaklıkları normaldi (53-57 derece arası) fakat CPU fanın default ayarları 3200-3400 RPM'lerde geziyor ve çok gürültü yapıyordu.
BIOS hw quiet fandan silent moda aldım 1400-1500'lere aldım gayet sessiz oldu ancak bu sefer de kuzey köprüsü çok ısınmaya başladı. 80 üstü değerlere çıkıyor hatta 92'yi gördüğü oluyor.
Karta kesinlikle O.C yapmadım her şey BIOS default, sadece fan devrini düşürünce kuzey köprüsü anormal ısınıyor.
Sessiz çalışan bir bilgisayar ile kuzey köprüsü aşırı ısına bir bilgisayar arasında kaldım.
Dün BIOS'u ne kadar kurcaladım ise de bir çözüm bulamadım.
Speed fan ve fancontrol143 ise maalesef çözüm olamdı.
Ne yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz?
BIOS hw quiet fandan silent moda aldım 1400-1500'lere aldım gayet sessiz oldu ancak bu sefer de kuzey köprüsü çok ısınmaya başladı. 80 üstü değerlere çıkıyor hatta 92'yi gördüğü oluyor.
Karta kesinlikle O.C yapmadım her şey BIOS default, sadece fan devrini düşürünce kuzey köprüsü anormal ısınıyor.
Sessiz çalışan bir bilgisayar ile kuzey köprüsü aşırı ısına bir bilgisayar arasında kaldım.
Dün BIOS'u ne kadar kurcaladım ise de bir çözüm bulamadım.
Speed fan ve fancontrol143 ise maalesef çözüm olamdı.
Ne yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz?
Son düzenleyen: Moderatör: