Asrock N68C-S anakarta AM2+ veya AM3 işlemci takılır mı?

DodemonX

Hectopat
Şu an kullanmakta olduğum anakart Asrock N68C-S ve AM2/AM2+/AM3 destekliyor. Kullandığım işlemci AMD Athlon 64 x2 5200+ (AM2) ve soketi 940 bu işlemciyi am2+ veya am3 bir işlemci ile değiştirsem ve soketi 938 olursa sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdiki işlemcinin soketi 940 mesela 938 soketi olan başka bi işlemci taksam sorun olurmu ?
Hocam anakartının uyumlu olduğu işlemcilere bakıyorsun olay bitiyor. Soket aynıymış değişmiş falan boşver bunları. AMD'nin eski soketlerin bir kısmı böyle birbiriyle uyumlu oluyor. Ancak BIOS'unun güncel olduğundan emin ol yeter. Birde sitesinden uyumlu bir işlemci seç tamamdır. Bende 7 yıla yakın Asrock N68 VS3 FX anakart kullandım. Sempron 145'te kullandım(AM3), Athlon II X3 450'de kullandım(AM3) ve FX 4300'te kullandım (AM3+). Ne olabilir ki?

Hocam anakartının uyumlu olduğu işlemcilere bakıyorsun olay bitiyor. Soket aynıymış değişmiş falan boşver bunları. AMD'nin eski soketlerin bir kısmı böyle birbiriyle uyumlu oluyor. Ancak BIOS'unun güncel olduğundan emin ol yeter. Birde sitesinden uyumlu bir işlemci seç tamamdır. Bende 7 yıla yakın Asrock N68 VS3 FX anakart kullandım. Sempron 145'te kullandım(AM3), Athlon II X3 450'de kullandım(AM3) ve FX 4300'te kullandım (AM3+). Ne olabilir ki?
Peki bu anakarta önerebileceğin bir işlemci varmı ucuz

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı