Çözüldü ASRock RX 580 donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Raven1907

Kilopat
Merhaba,
Konu başlığında da belirttiğim gibi ekran kartı AAA oyunlarda Alt Tab yapınca 20 30 saniye sonra fanlar son devire ulaşıp sonunda donuyor hatta bazen Alt Tab'a almadan direkt donuyor. Kart ikinci el ama mining yapılmadı. ASRock'un soğutma performansının çok kötü olduğunu biliyorum çünkü başlangıçta ısınma sorunu vardı ( kartın soğutma sisteminde görünüşte hiçbir sorun yok ). Ben de termal macun değişimlerini yaptım yeni pad ve yeni macun bakımını yaptım yapmadan önce arka vidalara dikkat ettim bu ekran kartı daha önce hiç açılmamış. Sonuç olarak ben termal macun yenilemesi yapınca ekran kartı ısısında çok güzel değişiklikler kaydettim. Dolayısı ile kartın kendisinde sorun olduğunu düşünmüyorum ama her şey olabilir tabii ki.
Yazılım konusuna gelirsek şu an 22.11.2 sürücüsü yüklü ve bu sürücünün yüklenmesi ile donmalara başladı. Benim fikrimce bu olay tamamen yazılım ile alakalıdır. RX 580 için en sorunsuz sürücü sürümünü bilen varsa benimle paylaşabilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Çözüm
PSU sıkıntı olabilir kendimden biliyorum çünkü bende ondan sıkıntılı. Psu kaç watt markasını söyler misiniz? Ve birde eğer geçici çözüm istiyorsan AMD uygulamasından performans bölümüne gelip oradan ayarlanıyora gir ve oradan gpu ayarını etkin hale getir devre dışı şeklinde olur normalde. Ve de maks. frekans (%) kısmını ilk -6 yap ve değişiklikleri uygulaya bas sağ en üstten. Eğer yine aynısı olursa -8`e getir ve öyle dene. Olmazsa eğer DDU ile güvenli modda düzgünce silip sonra yüklemeyi dene.

Benim ekran kartı da Sapphire Pulse RX 590 8 GB bu arada. Büyük ihtimal PSU sıkıntılı bendeki. Neden dersen işlemcinin MHz`sini indirince düzgünce çalışıyor ama normal şekilde çalışmıyor. MHz indirince güçte azalıyor harcadığı o yüzden diye düşünüyorum.
Merhaba,
Konu başlığında da belirttiğim gibi ekran kartı AAA oyunlarda Alt Tab yapınca 20 30 saniye sonra fanlar son devire ulaşıp sonunda donuyor hatta bazen Alt Tab'a almadan direkt donuyor. Kart ikinci el ama mining yapılmadı. ASRock'un soğutma performansının çok kötü olduğunu biliyorum çünkü başlangıçta ısınma sorunu vardı ( kartın soğutma sisteminde görünüşte hiçbir sorun yok ). Ben de termal macun değişimlerini yaptım yeni pad ve yeni macun bakımını yaptım yapmadan önce arka vidalara dikkat ettim bu ekran kartı daha önce hiç açılmamış. Sonuç olarak ben termal macun yenilemesi yapınca ekran kartı ısısında çok güzel değişiklikler kaydettim. Dolayısı ile kartın kendisinde sorun olduğunu düşünmüyorum ama her şey olabilir tabii ki.
Yazılım konusuna gelirsek şu an 22.11.2 sürücüsü yüklü ve bu sürücünün yüklenmesi ile donmalara başladı. Benim fikrimce bu olay tamamen yazılım ile alakalıdır. RX 580 için en sorunsuz sürücü sürümünü bilen varsa benimle paylaşabilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Hocam merak ettiğim bir şey var sıcaklıkta ne gibi bir düşüş yaşadığın aynı karta sahibim de.

PSU sıkıntı olabilir kendimden biliyorum çünkü bende ondan sıkıntılı. Psu kaç watt markasını söyler misiniz? Ve birde eğer geçici çözüm istiyorsan AMD uygulamasından performans bölümüne gelip oradan ayarlanıyora gir ve oradan gpu ayarını etkin hale getir devre dışı şeklinde olur normalde. Ve de maks. frekans (%) kısmını ilk -6 yap ve değişiklikleri uygulaya bas sağ en üstten. Eğer yine aynısı olursa -8`e getir ve öyle dene. Olmazsa eğer DDU ile güvenli modda düzgünce silip sonra yüklemeyi dene.

Benim ekran kartı da Sapphire Pulse RX 590 8 GB bu arada. Büyük ihtimal PSU sıkıntılı bendeki. Neden dersen işlemcinin MHz`sini indirince düzgünce çalışıyor ama normal şekilde çalışmıyor. MHz indirince güçte azalıyor harcadığı o yüzden diye düşünüyorum.

Çözüm

Söz konusu yöntem UV olsa bile ASRock markasına güvenim olmadığından bunu yapmayı tercih etmem maalesef.

Kullandığınız pedlerin markasını rica edebilir miyim acaba benim kartım da çok ısınıyor.

Şu videodaki termal pedi kullandım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dikkat: Bu videodaki gibi yapmanızı kesinlikle önermem çünkü adam soğutma yüzeyini çizmiş. Bu videoyu önerme sebebim termal pad seçimi içindir. Türkiye'de satılıyor Trendyol'dan almıştım.

PSU sıkıntı olabilir kendimden biliyorum çünkü bende ondan sıkıntılı. PSU kaç watt markasını söyler misiniz? Ve bir de eğer geçici çözüm istiyorsan AMD uygulamasından performans bölümüne gelip oradan ayarlanıyora gir ve oradan GPU ayarını etkin hale getir devre dışı şeklinde olur normalde. Ve de maksimum frekans (%) kısmını ilk -6 yap ve değişiklikleri uygulaya bas sağ en üstten. Eğer yine aynısı olursa -8'e getir ve öyle dene. Olmazsa eğer DDU ile güvenli modda düzgünce silip sonra yüklemeyi dene.

Benim ekran kartı da Sapphire Pulse RX 590 8 GB bu arada. Büyük ihtimal PSU sıkıntılı bendeki. Neden dersen işlemcinin MHz'sini indirince düzgünce çalışıyor ama normal şekilde çalışmıyor. MHz indirince güçte azalıyor harcadığı o yüzden diye düşünüyorum.

PSU Dark Force +80 Plus ( derecesiz Bronze falan yok yani ) 500W.

Kullandığınız pedlerin markasını rica edebilir miyim acaba benim kartım da çok ısınıyor.

Eğer videodakinden bulamazsanız iki şeye dikkat ediniz.
  1. Termal pad en fazla 1.5/2 mm olmalı daha incesi varsa tabii ki de olur ama daha fazla soğutur algısı ile sakın kalın almayın ısı transferi olmuyor.
  2. İletkenlik derecesi ne kadar yüksek ise o kadar iyi performans verecektir. Mesela 18 w/mk gibi.

Son düzenleme:
Söz konusu yöntem UV olsa bile ASRock markasına güvenim olmadığından bunu yapmayı tercih etmem maalesef.

Şu videodaki termal pedi kullandım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dikkat: Bu videodaki gibi yapmanızı kesinlikle önermem çünkü adam soğutma yüzeyini çizmiş. Bu videoyu önerme sebebim termal pad seçimi içindir. Türkiye'de satılıyor Trendyol'dan almıştım.

PSU Dark Force +80 Plus ( derecesiz Bronze falan yok yani ) 500W.

Eğer videodakinden bulamazsanız iki şeye dikkat ediniz.
  1. Termal pad en fazla 1.5/2 mm olmalı daha incesi varsa tabii ki de olur ama daha fazla soğutur algısı ile sakın kalın almayın ısı transferi olmuyor.
  2. İletkenlik derecesi ne kadar yüksek ise o kadar iyi performans verecektir. Mesela 18 w/mk gibi.

Çok teşekkür ederim yardımınız için.

H

Rica ederim ne demek. Bu arada ben şimdi eski siparişlerime baktım kullandığım ürünlerin linkleri de aşağıda.
https://www.hepsiburada.com/maxtor-...-ped-cpu-gpu-ped-pm-HBC00002XZZNH?magaza=MMSX ( almadan önce kalınlığa dikkat edin 1mm ideal )

Hocam sorun olmazsa son bir şey sorabilir miyim sizin de RPM değerleriniz fazla mı çok sesli çalışıyor benim kartım.

H

Hocam sorun olmazsa son bir şey sorabilir miyim sizin de RPM değerleriniz fazla mı çok sesli çalışıyor benim kartım.

Oyundan oyuna değişiyor optimizasyon ile alakalı ama anlamadığım şey FIFA'da mantıklı şekilde yükselirken DotA 2 CS:GO gibi oyunlarda çok saçma yerlerde yükselip saçma yerlerde düşüyor.

@Lee Everett verett hocamın dediği gibi undervolt deniyorum sonuçları yazacağım.

Öncelikle @Lee Everett teşekkür ediyorum görünüşe göre kısa cevap undervolt yapmak,

Sorun güç kaynağında değil ekran kartının soğutmasında. Kasamın yan paneli açık kullanıyorum ses beni rahatsız etmiyor açıkçası ama buna rağmen 90 dereceye gelip donuyor. Bu olay ben termal macun değiştirmeden önce de vardı hala var ASRock soğutma konusunda berbatmış bunu da görmüş olduk.
Voltaj değerini %10 frekans değerini %8 olacak şekilde düşürdüm. Fan hızları ile biraz oynadım. DotA 2 de manuel stres testine soktum ve kart 78 derece üstüne çıkmıyor.

Forumdaki undervolt rehberini okudum ancak o rehber eski yani oradaki ayarları ve izleyicileri şu anki AMD'nin yazılımında bulamıyorsunuz kaldırmışlar.

Önce fan ayarlarını sağlam yapmak gerek diye düşünüyorum neticede soğutması çok dandik olan bir kart. Bu ayarlamayı mükemmelleştirdikten sonra frekans hızı ve voltaj oranını değiştirmek için biraz daha araştırma yapacağım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı