ASRock X79 Professional sisteme SSD önerisi

anil__

Kilopat
Herkese merhaba.
Muhtemelen 10 yıldan uzun sure önce aldığım eski masaüstü bilgisayarıma SSD takmak istiyorum. Sadece internetten haber okunacak.
Bilgisayari 5 yil once yasli birine vermistim. Bozuldugunu soyledi. PC 3 dakika civarinda aciliyor. HDD'den disk sesleri geliyor. Mouse'u hareket ettiremeden kapaniyor.
Hangi SSD'nin uyumlu olduğunu PC'nin hangi parçasına bakıp ögrenebilirim?
PC'nin yan kapağını açtım, içerisi çok fazla tozlu.
Hatırladığım kadarıyla i7 işlemci ve GTX 680 ekran kartı ve 16 GB RAM vardı sistemde. Aldığım zaman en üst model ekran kartiydi.
Anakart üzerinde X79 Professional Fatal1ty ASRock yaziyor.
Ben bu bilgisayarın bütün parçalarını sokup temizleyip yeniden montajlamak istiyorum. SSD'yi taktıktan sonra sanırım yeniden hayat bulur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sayın Recep Baltaş in bu video da yaptığı gibi temizlemeyi düşünüyorum.

Şimdiden zaman ayırıp cevaplayan herkese çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Şuradaki sitesine göre galiba en fazla pci-e 3 hızında nvme ssd'leri destekliyor. Bence sata bir ssd de işinizi görecektir çünkü masrafa değer mi bilmiyorum. Marka önerisi yapamıyorum ama en azından garantili bir şey almanızı önerebilirim.

@Bakepcer
cevabiniz icin tesekkurler.

linkini vermis oldugum urun uyumlumudur acaba.kablo vesaire siparis vermem gereklimi acaba hic bilmiyorum.yoksa hdd den cikardigim kablolar bunami girecek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…