ASRock X870Pro RS Wi-Fi "Realtek network controller not found" hatası

PingBey

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, ASRock X870Pro RS Wi-Fi model anakart kullanmaktayım ve şu anda anakartın Ethernet portu üzerinden internete bağlanamıyorum. Güncelleme yapmaya çalıştığım zaman bu uyarıyı almaktayım (ekteki ilk fotoğraf). Ekstradan anakartın kendi Ethernet uygulamasında da bu uyarı gelmekte. (ekteki ikinci fotoğraf) internette uzun bir araştırma yaptım fakat hangi yöntemi denersem deneyeyim çözemedim. (BIOS Update, Windows sıfırdan format, Realtek lightwieght filter yüklemeye çalışmak vb.) Sorun donanımsal gibi gözükse de sorunun sürücülerden dolayı olduğunu düşünüyorum. Sebebi de Ethernet portunun bazen bilgisayar açıldığında aktif hale gelmesi ve bağlantı sağlayabilmem.

unnamed

unnamed (1)

Yeni bir SSD ile, BIOS ayarlarını sıfırlayarak ve sıfırdan ISO dosyasıyla kurulumu ile denedim ve geçici olarak çözmüştüm fakat aynı sorunu dün akşam tekrar yaşadım, bilgisayarı uyku moduna alıp geri açtığımda Ethernet portunun tekrardan gözükmediğini gördüm. Sorun benim tahminimce Windows'un uyku moduna geçişte ve açılışında ortaya çıkıyor, sistemi yeniden başlatmam bir şeyi değiştirmedi, hala net kesim bir çözüm bulamadım.

Yardımcı olur musunuz?
İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı