Random bir renk olabilir diye düşünüyorum ama Ezio'ya bakarsak kostümü oyunun teması vb kırmızı ve beyaz renk tonları çok sık kullanılmış farklı bir bakış açısı ile yorumlarsak ta oyunda Türkçe konuşan NPC'lerde var Türkçe olduğu için Türkiye'yle ilişkilendirilip onlar adına konulmuş olabilir.
Revelations'da da hiç tarihsel gerçeklikle uyuşmuyordu oyunun geçtiği dönem. İlk oyunda da böyle olması şaşırtmadı. İlk oynadığım zamanlarda ben de şaşırmıştım ama bayrağa değil düşmanların sürekli Türkçe konuşmasına. Artık ne düşündüyseler üşenmeyip seslendirtmişler ama gelgelelim bunu asıl Revelations'da yapmaları gerekirken İstanbul'daki herkes ana dili gibi İngilizce konuşuyordu sürekli ve Türkçe neredeyse duymuyorduk bile. Sonradan oyunları iyice fantastiğe doğru döndürmeleri iyi oldu. Başından beri tarihsel gerçeklikle bağlantısı zaten yoktu hiçbir oyunun.
Ubisoft o zaman serinin ilk oyunu hiç üzerinde durmamış. Oyunun alt yazısı bile yoktu ve görevler birbirinin tamamen aynısıydı sadece karakterler değişikti. Hatta haçlı askerler bile Türkçe konuşuyordu. Oyunu iyi yapan o zamana göre böyle Assassin gibi oynayabilmemiz ve devamında gelecek güzel bir hikayenin temelini atmaları.