1, seriyi başlatan, tutmasa böyle şeylerin olmayacağı, zamanında oynasanız gayet güzel diyeceğiniz bir oyun.
Ezio üçlemesi aslında güzel olsa da popüler kültüre mal olup çöpleşen ve aynı karakteri göstere göstere baydığı için o kadar aşağıda. Aslında Odyssey'den daha aşağıda olmalılar.
3, çok ayrı bir hikaye ile ortaya çıkması bile yeterli.
Liberation yan oyun olarak hoştu. Kadın bir karakteri görmek güzeldi. Başlı başına bir oyun olarak değerlendirmiyorum onu.
4, 3'ün öncesini anlatan, oynanış olarak devamı niteliğinde olup seriyi apayrı bir boyuta taşıyan bir başyapıt.
Rogue 4'ün kopyası. Karı buzu görmek güzel. Onu da yan oyun olarak değerlendiriyorum.
Unity ve Syndicate Avrupalılar ağlamasın diye yapılmış gibi geldi bana. Özellikle bug konusunda çok sövdürttüler. Hem oynanış hem hikaye olarak pek sevmedim.
Origins ayrı bir hava katmaya çalıştı. Kattı ama çok da güzel olmadı bence. Yine de hiç de fena değildi diyebileceğim bir halde.
Odyssey Liberation ve Rogue'dan farksız gözümde. Origins'in laciverti. O kadar emek boş.
Valhalla yok, oynamadım da zaten. Yapı olarak Origins ve Odyssey'e benziyorsa biraz üzecektir. Ama ortam olarak güzel şeyler vadediyor.