Assassin's Creed Odyssey mi Assassin's Creed Origins mi?

ofsofsofsofs

Hectopat
Malumunuz Epic Games Store yılbaşı kuponu veriyor. Origins'in deluxe editionu 29 TL'ye denk geliyor Odyssey' in ise normal sürümü 63 TL'ye denk geliyor. Aradaki 30 TL'ye değecek fark var mı?

Origins'in Deluxe sürümü ilk çıktığında bende gözükmüyordu, bugün kontrol ettim yine gözükmüyor("YÜKLENİYOR" olarak kalıyor). Gold sürümü de Odyssey ile aynı fiyatta. Epic Games de Odyssey'i seçmiş galiba.

Origins'i bitirdim Odeyssey'i ise devam ediyorum yaklaşık 40-45 saat harcadım henüz bitirmedim ama iki oyunda çok başaralı gerek senaryo işleyişi, yan görevler sunduğu devasa ve detaylı açık dünya bakımından yalnız Odeyssey çok daha zengin bir diyalog sistemine sahip ve Origins'in aksine rol yapma elementleri barındırıyor.

Ben ilk kez bir açık dünya oyunu denemeye karar verdiğimde Odyssey' i satın almıştım. Malesef beni baymıştı oyun. Grafikler çok hoş bazı noktalarda evet ama açık dünya oyunları benlik değilmiş onu anladım. Oyunu kolay olarak seçmeme rağmen çok zorlanmıştım savaşlarda mesela.

Malumunuz Epic Games Store yılbaşı kuponu veriyor. Origins'in deluxe editionu 29 TL'ye denk geliyor Odyssey' in ise normal sürümü 63 TL'ye denk geliyor. Aradaki 30 TL'ye değecek fark var mı?
Kesinlikle Odyssey. Neden dersen Origins de çok eksik var. Ana görevler de ilerleyebilmek için birsürü yan görev yapman gerekiyor. Oyunun açık dünyası büyük fakat bomboş. Karakter geliştirme çok kötü, hiç bir farklılık olmuyor. Diyaloglar da çok basit. Ama Odyssey onun aksine bir çok eksiği kapatmış. Dolu dolu harita. Ana görevlerden bile daha başarılı yan görevler. Karakter geliştirme bu sefer harbiden karakterinizin geliştiğini hissettiriyor. Diyalog seçenekleri var. Origins yerine keşke ilk bu oyun çıksaydı daha iyi olurdu. Origins alabilirsin Mısırda gezmek istiyorsan .

Odyssey'de de aynı. Ana görevlerde ilerleyebilmek için yan görevler yapıp seviyenizi yükseltmeniz gerekiyor. Bir bakıma mecbursunuz. Ayrıca oyunun açık dünyası bomboş değil haritada soru işaretleri ile gösterilen keşfedilecek yüzlerce yer var. Bir Ubisoft oyunundan beklenemeyecek kadar aktiviteler ile dolu kocaman bir dünya var. Açık dünyayı iyi kullanan oyunlardan biri AC Origins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…