Assassins Creed Odyssey Siyah Render Sorunu

Norkaso

Kilopat
Arkdaşlar oyunda bir bölgede yerin hareketime göre siyahlaşıp ve düzeldiğini fark ettim. Sorunun neyden kaynaklı olduğunu bilmediğim için konu açma gereği duydum. Sorun benim ekran kartımda mı yoksa oyundan mı kaynaklı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızda sorun yok, bu oyun baştan aşağı sorunlu bir oyun. İşlemci kullanımından tut ekran kartı kullanımına kadar. Bu denli sorunlu bir oyunun ışık patlamaları, sorunlu gölgeler gibi tonla sorun çıkarması da normal.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ben de bu oyunda aynı sorunu yaşadım. Videoda duvarda ışık patlamaları oluyor. Sebebi oyunun duvarın tam karşısındaki pencereden duvara yansıyan ışığı yansıtıp yansıtmaya oyuncunun konumuna göre karar vermesi. Sen yer değiştirince oyun kafasına göre bu ışığı yansıtıp/yansıtmıyor. Bariz optimizasyon sorunu ve oyunun hatası.

Ekran kartınızda sorun yok, bu oyun baştan aşağı sorunlu bir oyun. İşlemci kullanımından tut ekran kartı kullanımına kadar. Bu denli sorunlu bir oyunun ışık patlamaları, sorunlu gölgeler gibi tonla sorun çıkarması da normal.

Ben de bu oyunda aynı sorunu yaşadım. Videoda duvarda ışık patlamaları oluyor. Sebebi oyunun duvarın tam karşısındaki pencereden duvara yansıyan ışığı yansıtıp yansıtmaya oyuncunun konumuna göre karar vermesi. Sen yer değiştirince oyun kafasına göre bu ışığı yansıtıp/yansıtmıyor. Bariz optimizasyon sorunu ve oyunun hatası.

Cevap için teşekkür ederim. O ışık sorunuda var arkadaşlarıma'da sordum onlardada varmış aynı sorun.

Vallahi oyun bende de panik yarattı önce. Aha dedim ekran kartının bir tarafları cortladı, bozulma yapıyor falan sandım. Sonra sırf bu işi denemek için oynadığım bir sürü oyunu tekrar indirip detaylıca oynadım, hiçbirinde buna benzer sorunlar yaşamadım. Halihazırda oynadığım oyunlarda da yaşamıyordum.

Sonuç bir tek bu oyunda bu sorunlarla karşılaştım. Bence endişe edilecek bir şey yok, muhtemelen oyun motoruyla ilgilidir.

Her güncellemeyle daha da kötü hâle getiriyorlar performansı. Son güncellemede de şehirdeki insan sayısını arttırdılar, 40lara dip yapan FPS değeri artık 25-30lara dip yapıyor.

PC'ye şu oyunları çıkarmayı bıraksalar da biz de rahat etsek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı