İkisi farklı oyunlar, Rogue 4 mekanikleri ve 3 grafikleriyle yapılmış, ilk defa Suikastçilerin Tapınakçılardan daha kusurlu olduğu, yan içerikleri olmadan 2 günde biten bi' oyun. Unity'yi oynamadım ama seride pata küte oynamanın en müsait olmadığı oyun diye biliyorum, gizliliğe önem vermeniz oyunu daha kolaylaştırıyor, ve bu şekilde oynamaya teşvik ediyor.
Yukarıda hocamın dediği gibi seriye ilk defa başlayacaksanız Ezio üçlemesi (2, Brotherhood, Revelations) ya da RPG üçlemesi (Origins, Odyssey, Valhalla) ile başlamanız daha iyi olur. Sizin bahsettiğiniz oyunlar elbette oynanmayacak oyunlar değil, ama serinin biraz "orta"sında kalıyorlar. Suikastçi - Tapınakçı nedir, "Creed" nedir önceki oyunlardan öğrenip, oyun mekaniklerine alışırsanız, seri hakkında bir fikir edinirseniz daha akıcı olur.
Günün sonunda size kalmış tabii, Rogue ve Unity arasında seçim yapmak zorundaysanız Unity'yi seçin derim.
İki oyunun da hikayelerinin zayıflığının eleştirildiğini hatırlıyorum, Rogue'u bizzat oynadığım için haksız bi' eleştiri olmadığını söyleyebilirim. Ana karakterin parçası olduğu Amerikan Branşı Suikastçileri, kendinden önceki branşlara kıyasla daha umursamaz, daha acımasızdı ve Tapınakçılar nasıl olduysa "iyi taraf" sayılırlardı. Hikayenin ve Suikastçilerin böyle yazılmış olması, Suikastçilerin sürekli idealleriyle çelişen şeyler yapması ve Tapınakçılar'ın iyi, haklı olması biraz zorlama hissettiriyor.
Unity için "ana karakter Arno ile tekrardan Ezio havası verilmeye çalışılmış, olmamış" ve genel olarak oyunun hikayesi ve geçtiği dönemin anlatılışının zayıf olduğu eleştirilerini okumuştum.
RPG üçlemesinde Origins ve Odyssey arasında hikaye bağlantısı yok hocam, Odyssey ile Valhalla arasında küçük bi' detay olarak bağlantı var. Odyssey'den bir karakterle alakalı, oynamadığınız için anlamasanız bile araştırıp öğrenemeyeceğiniz bir şey değil, belki spoiler olabilir ama.
Serinin her oyununda olduğu gibi RPG hikayelerinin de temelinde geçtikleri dönemdeki Suikastçi - Tapınakçı mücadelesi var. Origins Antik Mısır dönemi (MÖ 49) ile Odyssey Antik Yunan dönemi (MÖ 431 - 422) arasında 300 yıllık bir fark var, hikaye açısından hissedeceğiniz bir eksiklik yok.
@kolsuzoyuncu1453