Assassin's Creed Shadow neden beğenilmedi?

56136

Megapat
Oyunu yaklaşık 25 saat oynadım.

Oynanış ve hikâye açısından değerlendirdiğimde, Assassin's Creed: Origins'ten bu yana serideki en iyi oyun olduğunu düşünüyorum.
Ancak YouTube ve Metacritic yorumlarına göz attığımda, oyunun oldukça sert eleştiriler aldığını fark ettim. Açıkçası, bu kadar olumsuz yorumun sebebini pek anlayamadım.
Tekrarlayan görevler olduğunu kabul ediyorum, fakat Odyssey, Valhalla ve Origins ile kıyaslandığında hem daha az tekrar eden görev var hem de hikâye sunumu ve seviye sistemi daha mantıklı tasarlanmış.
Eksik sayabileceğim tek unsur. Hata mesafesi arasında uzaklıklar çok fazla ve at sürmek gerçekten çok hantal hissediriyor. Bazen at sürmek yerine "Naoe" ile koşturmak eğlenceli.
Bu kadar düşük puan ve olumsuz geri dönüş alması beni gerçekten şaşırttı. Oyunu oynayan veya bitirenlerinin düşüncelerini merak ediyorum.

Ban yemeden açıklamaya çalışacağım. Feodal Japonya Dönemi'nde Siyahi samuray (?) olarak oynayıp non-binary (??) bireyle cinsel ilişkiye girebildiğimiz durumlar gibi bolca SJW ögeleri barındıran ve politik dayatmadan ibaret karakterlerle dolu olduğundan oynayan oynamayan insanlardan tepki çekiyor oyun. Bunun üzerine yerde yatarken düşmanın karaktere vuramadığı, çömelerek gezerken yapay zekanın karakteri fark edemediği gibi buglar da meydana gelince e haliyle oyun kötü not alıyor. Benim de görüşüm bu tarafa kaymış durumda.

Yani işlenebilecek tonla konu, seçilebilecek sürüyle karakter varken; samanlıkta iğne arayıp bulmuş gibi göze batan siyahi bir herifi seçip ana karakter yapmak tamamıyla siyasi bir seçim. Çok sırıtıyor. Feodal Japonya'yı işliyorsun yahu! Adam akıllı Japon asıllı bir karakter bulamadınız mı yani??

Bende çikolata tenli bir karteri görünce ilk senin düşündüğün gibi düşündüm. Lakin oynayınca çok ilginç bir hikayesi olduğunu fark ettim. Çevreye göre çok garip kaçan bir hikaye lakin Yasuke çok garip bir tatlı karter olmuş. Belki Japon bir karter olsaydı Yasukenin yerine daha başka bir hikaye yazılıp oynanırdı lakin böylede iyi olmuş fakat 6.0 hak edecek bir olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…