Assassin’s Creed Shadows 2 Milyon Oyuncuyu Geçti

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Assassin's Creed Shadows 2 Milyon

Ubisoft, Assassin’s Creed Shadows oyununun 2 milyon oyuncu barajını da aştığını duyurdu. Oyun böylece 2017 tarihli Assassin’s Creed Origins ve 2018 tarihli devam Assassin’s Creed Odyssey’in çıkışlarını da geçmiş oldu. Oyun daha çıktığı günde 1 milyon oyuncu rakamını da aşarak önemli bir başarı elde etmişti. Ubisoft’un açıklaması şu şekilde: “2 MİLYON OYUNCU! Bu inanılmaz dönüm […]

Devamı: Assassin’s Creed Shadows 2 Milyon Oyuncuyu Geçti
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Sektöre pek hakim olmayanlar için 2 milyon satmak ile 2 milyon oyuncuya ulaşmak aynı şey değil. 2 milyon oyuncuya ulaştı demek, belki de 500 bin sattı ve geriye kalan 1.5 milyon kişi ise Ubisoft+ abonelik sistemine 300TL vererek oynadı demek. Ha Steam tarafına bakarsak eğer, bu 2 milyonun en kötü yarısı gerçekten satın alanlardır.

Her yerde çok büyük başarı yakalamış gibi bir algı pompalanıyor. Hiç inandırıcı da gelmiyor :D
Çok büyük başarı yakalamadı ama zor zamandaki Ubisoft için ilaç gibi oldu. Aldığı incelemelerdeki yorumların ortak noktası yine bir önceki seriler gibi sıkıcı ve kendini tekrar eden görevlerin bulunması ama hem Çift karakterle oynama özelliği hem Japonya dönemi hem de grafiklerin güzel olması ki Optimizasyon sorunlu bir oyunda değil bunlar satışları etkiledi. Zaten günümüzde bir oyunun 70 75 puanın altına düşmesi için gerçekten berbat olması lazım. Onun dışında her oyun illaki 75 ve üstü puanla tutunuyor bir şekilde. İşin içinde Ubisoftun güzel Hype yeteneği ve sunumu olunca haliyle satılıyor oyun.

Çok büyük başarı yakalamadı ama zor zamandaki Ubisoft için ilaç gibi oldu. Aldığı incelemelerdeki yorumların ortak noktası yine bir önceki seriler gibi sıkıcı ve kendini tekrar eden görevlerin bulunması ama hem Çift karakterle oynama özelliği hem Japonya dönemi hem de grafiklerin güzel olması ki Optimizasyon sorunlu bir oyunda değil bunlar satışları etkiledi. Zaten günümüzde bir oyunun 70 75 puanın altına düşmesi için gerçekten berbat olması lazım. Onun dışında her oyun illaki 75 ve üstü puanla tutunuyor bir şekilde. İşin içinde Ubisoft'un güzel Hype yeteneği ve sunumu olunca haliyle satılıyor oyun.
Optimizasyonun ve genel hata kalitesi sadece ilk bölge için geçerli hocam. Her iki karakter ile oynama olayı ise oyunun oynanışına hakimsen boş iş. Kendi ön incelemem içerisinde bahsettim bunlardan. İsterseniz okuyabilirsiniz.

Optimizasyonun ve genel hata kalitesi sadece ilk bölge için geçerli hocam. Her iki karakter ile oynama olayı ise oyunun oynanışına hakimsen boş iş. Kendi ön incelemem içerisinde bahsettim bunlardan. İsterseniz okuyabilirsiniz.
Hocam zaten ben şu yönleri çok iyi olmuş çok beğendim manasında değil, satışının ya da oynanma sayısının yüksek olma sebepleri olarak söyledim onları. İlgi çekici geldiğinden dolayı.
Ama yinede incelemenizi büyük zevkle okudum, objektif olmuşsunuz. Ek olarak incelemenizin başında Korsanla alakalı bir şey belirtmişsiniz bu kesinlikle parayla hava atma olayına girmez emin olabilirsiniz. Aksine ben para verip alacağım bir oyun için incelemesine bakarım, yoksa bir tıkla korsan indirecek olsam oyun iyi olmuş kötü olmuş niye umrumda olsunda gidip inceleme yazısı okuyayım ? İndirir kendim görürüm. Bende sizin gibi Steamden aldım, şuan 14 saati devirdim. Ara sahneler sunum falan derken bir şekilde kendini oynattırıyor ama bir Assasins Creed oyunu oynuyormuşum edasıyla oynamıyorum, sanki Ghost of tsushima falan oynuyorum gibi.

Hocam zaten ben şu yönleri çok iyi olmuş çok beğendim manasında değil, satışının ya da oynanma sayısının yüksek olma sebepleri olarak söyledim onları. İlgi çekici geldiğinden dolayı.
Ama yinede incelemenizi büyük zevkle okudum, objektif olmuşsunuz. Ek olarak incelemenizin başında Korsanla alakalı bir şey belirtmişsiniz bu kesinlikle parayla hava atma olayına girmez emin olabilirsiniz. Aksine ben para verip alacağım bir oyun için incelemesine bakarım, yoksa bir tıkla korsan indirecek olsam oyun iyi olmuş kötü olmuş niye umrumda olsunda gidip inceleme yazısı okuyayım ? İndirir kendim görürüm. Bende sizin gibi Steamden aldım, şuan 14 saati devirdim. Ara sahneler sunum falan derken bir şekilde kendini oynattırıyor ama bir Assasins Creed oyunu oynuyormuşum edasıyla oynamıyorum, sanki Ghost of tsushima falan oynuyorum gibi.
Sunum tarafında siz de bir görevin diğer görevden tutarsız olduğunu fark ettiniz mi hocam? Sanki A görevini farklı insanlar B görevini farklı insanlar tasarlamış gibi. Sunum ve görev yapısı kalitesi sürekli inip çıkıyor.

Sunum tarafında siz de bir görevin diğer görevden tutarsız olduğunu fark ettiniz mi hocam? Sanki A görevini farklı insanlar B görevini farklı insanlar tasarlamış gibi. Sunum ve görev yapısı kalitesi sürekli inip çıkıyor.
Evet hocam, zaten öyle. Ben o konuda daha iyisinide beklemiyordum. Ek olarak görev kısımları acayip karmaşaya geldi bana, şöyle ki misal bir görevi alıyorum bir yerden bir yere gidiyorum o görev bitiyor sonra tekrar görev kısmına girdiğimde kafam allak bullak oluyor, o an takip ettiğim şeyi unutuyorum. Çok fazla görev zinciri ve birbirinin tekrarı yan görevler var.

Evet hocam, zaten öyle. Ben o konuda daha iyisinide beklemiyordum. Ek olarak görev kısımları acayip karmaşaya geldi bana, şöyle ki misal bir görevi alıyorum bir yerden bir yere gidiyorum o görev bitiyor sonra tekrar görev kısmına girdiğimde kafam allak bullak oluyor, o an takip ettiğim şeyi unutuyorum. Çok fazla görev zinciri ve birbirinin tekrarı yan görevler var.
AC Mirage'de ucundan da olsa bu yapının temelini atmışlardı. O yüzden bana karmaşık gelmedi. Hatta benim gibi oyundaki tüm yan görevleri yapma takıntısı olanlar için hangi yan görevin nereye ait olduğunu, hangisinin yapılıp yapılmadığını anlamayı kolaylaştırmış bu yeni yapı.

Ben işin içinde Quebec olduğu için sunum kalitesinin böyle olmasını beklemiyordum bu arada. Montreal'in sonradan dahil olması gözümü korkutmuştu ama Quebec ile Montreal arasındaki farkı sunum tarafında bu kadar hissetmem diyordum.

Oyunu satın almadım Ubisoft Plus ile erişimim oldu. Ben beğendim son 4 oyuna göre mekanikler vs farklılıklar güzeldi grafiksel anlamdada RT güzel olmuş yakışmış. Sıkılmadım oynarken yan görevlerden ana hikayeye başlama fırsatım bile olmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı