Assassin's Creed Valhalla "Microsoft Basic Render Driver" hatası

İşletim sistemi
Windows 10

gokaydemiir02

Hectopat
Herkese merhaba. Bu sabah Assassin's Creed Valhalla'yı alıp indirdim. Oyuna girdim ancak feci derecede yavaş açıldı. Açılış ekranından ana menüye varana kadar 5-6 saniyede bir yeni kare çizerek ilerledi dolayısıyla ana menüye varmam, üstüne ayarlara da girmem toplam 45 dakika kadar sürdü. Ayarlara zar zor ulaştığımda bir şey fark ettim. GPU kısmında "Microsoft Basic Render Driver" yazıyordu. Aygıt yöneticisinden baktığımda görüntü bağdaştırıcıları kısmında yalnızca R7 370 görünüyor. Bu kadar yavaş çalışmasını oyunun harici ekran kartımla çalışmamasına yoruyorum. Bunu nasıl çözerim? Yardımcı olursanız minnettar olurum.

Sistem özelliklerim:
Z170A GAMING M3 Anakart
Intel Core i5 6500 İşlemci
ASUS R7 370 4 GB Ekran kartı
16 RAM

AMD Cleanup Utility ile sürücünü kaldırıp en günce sürücüyü kurmayı dene.

Windows güncellemelerin var ise yap.
Söylediklerinizi yaptım ancak bir işe yaramadı malesef. :(

Söylediklerinizi yaptım ancak bir işe yaramadı maalesef. :(

Aygıt yöneticisini > ekran bağdaştırıcıları bölümünü genişletin > grafik kartınıza sağ tıklayın, özellikleri seçin > sürücü sekmesinde, 'sürücüyü geri Al'a tıklayın.

Bunu deneyin. Hatanın ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?

Aygıt yöneticisini > ekran bağdaştırıcıları bölümünü genişletin > grafik kartınıza sağ tıklayın, özellikleri seçin > sürücü sekmesinde, 'sürücüyü geri Al'a tıklayın.

Bunu deneyin. Hatanın ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?
Bu dediğinizi de yaptım o da işe yaramadı.
AC Valhalla.png

Problemi bu şekilde gösterebilirim.

Aşağıdaki sürücüyü indirip kurmayı dener misiniz?

Ek olarak aşağıdaki linkten Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 Recommended (WHQL) sürümlü sürücüyü indirip kurun. Daha sonra bir ayar daha çekeceğiz bu işlemler sonrası. Yaptıktan sonra geri dönütte bulunmayı unutmayın.

Yanıtınız için teşekkürler. Bilgisayara format attım, oyunu tekrar indireceğim. Söylediklerinizi uyguladıktan sonra dönüş yapacağım
Aşağıdaki sürücüyü indirip kurmayı dener misiniz?

Ek olarak aşağıdaki linkten Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 Recommended (WHQL) sürümlü sürücüyü indirip kurun. Daha sonra bir ayar daha çekeceğiz bu işlemler sonrası. Yaptıktan sonra geri dönütte bulunmayı unutmayın.

Oyunu indirdim. AMD driver'ı söylediğinizle güncelledim. Ancak Intel Graphics Driver'ı çalıştırdığımda aşağıdaki hatayı alıyorum.

Bir de ben bu oyunu ilk açmaya çalıştığımda GPU DX12 desteklemiyor hatası alıyorum. Onu düzeltmek için oyunu DX11 ile açmamı sağlayan bir emülatör kullandım. Sorun bununla ilgili olabilir mi acaba?

Dosya Ekleri

• hata.png
    hata.png
    5 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı