Merhaba bende RX 560 ve Ryzen 5 3500X var. Assetto'da trafik modunda 60-70 FPS alıyorum ve GPU kullanımı %100 ve CPU kullanımı %30-40 arasında. Normal midir?
Ekran kartınız zayıf kalıyor demektir. Ekran kartı üzerindeki yükü (kalite, çözünürlük, anti aliasing vb.) hafifleterek her iki bileşene paylaştırabilirsiniz.
Oyunlarda GPU kullanımı yüksek olmalı diye bir şey mi var hocam? Bazı oyunlar işlemciye bazı oyunlar ekran kartına ihtiyaç duyar. Ben mi yanlış biliyorum?
Oyunlarda GPU kullanımı yüksek olmalı diye bir şey mi var hocam? Bazı oyunlar işlemciye bazı oyunlar ekran kartına ihtiyaç duyar. Ben mi yanlış biliyorum?
Kısaca: Normal şartlar altında "Oyunların" GPU'ya yük bindirmesi gerekir. Ekran kartının oyun oynanırken %100 olması, GPU'dan tam verim aldığınızın göstergesidir.
Kısaca: Normal şartlar altında "oyunların" GPU'ya yük bindirmesi gerekir. Ekran kartının oyun oynanırken %100 olması, GPU'dan tam verim aldığınızın göstergesidir.
Hocam dediğiniz çok saçma. Örnek veriyorum; Minecraft oyununda görünmeyen pixellerinde oluştuğunu düşün. Toprakların gözükmeyen taraflarında oluştuğunu düşün, işlemci %100 olup FPS 5-10 olur fakat ekran kartı hala aynı düzeyde kullanılır.