Assetto Corsa VRAM aktif etme

İşletim sistemi
Windows 10

mfbenli

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar

Bilgisayarımda VRAM özelliğini aktif etmek istiyorum. Fakat bunu nasıl aktif edip veya mevcutsa artırabileceğimi bilemiyorum. Ayrıca görüntü bağdaştırıcısı özelliklerine girdiğimde ise "Ayrılmış video belleği: 4096 MB" olarak gözükmekte.

Bilgisayarımın özelliklerini aşağıda belirtiyorum.

Anakart: ASUS Prime B360M-K
İşlemci: Intel i5-9600KF
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650 Super
RAM: 2X 16 GB

Çözüm üretebilecek biri var mı acaba?

Hocam zaten tamamını ayırmış burada bir tuhaflık göremedim VRAM bellektir özellik değil.

VRAM ekran kartının belleğidir arttıramazsınız. Eğer yetersiz gelirse RAM'den kullanır.

Hocam VRAM arttırılamaz direk drop oluşur.

DxDiag'dan aldığım bir görüntü. Eğer VRAM yetmez ise paylaşılan bellek olarak belirttiği RAM bellekten kullanır. Drop girer evet RAM frekansı ekran kartı bellek frekansından düşük olduğu için.VRAM artar demedim zaten yetersiz gelirse RAM'den kullanır dedim.

Dosya Ekleri

• IMG_20211009_154617.jpg
    388,6 KB · Görüntüleme: 61
Evet tam olarak bunu kastettim. Ekran kartı kullanımım %100 oluyor. RAM'den ekran kartına kullanım oranını nasıl daha fazla artırabilirim acaba. Bunun bir ayarı veya çözümü var mıdır.

Evet tam olarak bunu kastettim. Ekran kartı kullanımım %100 oluyor. RAM'den ekran kartına kullanım oranını nasıl daha fazla artırabilirim acaba. Bunun bir ayarı veya çözümü var mıdır?

Yüzde 100 olan şey VRAM+paylaşılan bellek değil frekans kullanımıdır. Bazı anakartlar BIOS'tan arttırmaya izin veriyor sanırım ama muhtemelen hiçbir işe yaramaz. 16 GB RAM'in varsa bunun 8 GB'ını paylaşılan olarak ayırmıştır yani 4+8 = 12 GB belleğin var bunu istediğin oyunu 4K Ultra'da aç muhtemelen dolduramazsın.Velhasıl kelam bu sevdadan vazgeç dostum

32 GB ram'im mevcut. Gereksiz bir uygulama zaten bilgisayar bunu yapıyor mu diyorsun yani?

Hocam senin dediğin bellekten verme olayı APU olmasın.

Hocam senin dediğin bellekten verme olayı APU olmasın.
Apu direkt paylaşılan belleği kullanır.Ekran kartı takılıysa vram yetmezse o zaman pc paylaşılan belleği kullanır.
32 GB RAM'im mevcut. Gereksiz bir uygulama zaten bilgisayar bunu yapıyor mu diyorsun yani?

İsterse 128 GB olsun RAM'in o belleği GTX 1650 işleyecek. Yani gereksiz bir olay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…