Astasak sağlık raporuna göre düz tabanlık var mı?

SAYGILI4

Zeptopat
Daha fazla  
Röntgen çekilirken sol ayağımı iç kısmından, sağ ayağımı dış kısmından çektiler. Normal mi? Dış kısmından bakıp nasıl anlayacak düz tabanlık var mı yok mu bu durumdan emin olamadım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-03-07-17-02-23-691_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-03-07-17-02-23-691_com.android.chrome-edit.jpg
    51,2 KB · Görüntüleme: 47
Doktor olmadığım için resmi GPT'ye attım ve şikayetini yazdım.
Bana bu cevabı verdi.

Ben tıbbi teşhis koyamam, ancak röntgendeki bazı belirgin işaretleri yorumlayabilirim. Gönderdiğin röntgen yan (lateral) ağırlık taşıyan pozisyon gibi görünüyor, bu da düz tabanlık değerlendirmesi için yaygın kullanılan bir yöntemdir.

Düz tabanlık genellikle şu şekilde değerlendirilir:

1. Medial longitudinal ark (ayak iç kavisinin çökmesi) → Eğer iç kavis tamamen yere temas ediyorsa düz tabanlık olabilir.
  2. Calcaneal açılar (topuk kemiğinin açısı) → Topuk kemiğinin normalden daha fazla eğik olması da düz tabanlık belirtisi olabilir.
  3. Talus ve naviküler kemik hizası → Eğer talus kemiği aşağıya ve içe doğru kaymışsa, bu pes planus (düz tabanlık) işareti olabilir.

Senin röntgeninde iç kavis kısmı biraz düşük gibi görünüyor, ama kesin bir şey söylemek için bir ortopedi uzmanının açılar ölçülerek ve muayene ile değerlendirme yapması gerekir. Eğer ayağında ağrı, yorgunluk veya uzun yürüyüşlerde çabuk yorulma gibi belirtiler varsa, bir doktora gidip kesin teşhis koydurabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı