Astra J 2013 alınır mı?

hukukçubey

Hectopat
Merhaba. 2013 model 100.000 Km'de hatchback 1.6 Edition Astra almayı düşünüyorum. Yan taraflar boyalı. Hiç LPG takılmamış. 650.000 TL fiyat ideal midir bu araca? Kronik sorunları nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 2013 model 100.000 Km'de hatchback 1.6 Edition Astra almayı düşünüyorum. Yan taraflar boyalı. Hiç LPG takılmamış. 650.000 TL fiyat ideal midir bu araca? Kronik sorunları nelerdir?

Atmosferik motor, Turbo performansı beklememek lazım. Kronik sorun olarak termostat arızası, eksantrik dişlisi arızası, yağ soğutucu arızası, subap erimesi gibi sorunları sayabiliriz. Çok maliyetli işlemler değil. Geliştirilmiş parçalarla onarım sağlanırsa ömürlük kullanım elde edilebilir. Ek olarak aldığınız araçta bunlar değiştiyse zaten sorun yaşama ihtimaliniz çok azalıyor.

Piston kırma sorunu var diye biliyorum 1.6'larda ancak diğer motorlardan pek bilgim yok.

Kronik piston kırma 1.4T motorda var. 1.6 motorda kırılmaz demiyorum ama kullanıma bağlı bir deformasyon söz konusu.

A16XER motorunda (sizin baktığınız motor) çok aşırı masraflı kronik sorunlar yok, yukarıdaki mesajda söylendiği gibi genel olarak subap erimesi, termostat arızası gibi sorunlar var, büyük ihtimalle en çok yaşayacağınız termostat sorunu olur ama pek masraflı bir şey değil. Aracı aldıktan sonra termostat yazılımı yaptırmanızı öneririm, araba daha erken fan açar hararet ihtimalini düşürür, genelde astralarda tercih edilen bir şey, genelde geç fan açıyor çünkü. Onun dışında yakıt tüketimi muadillerine göre fazla. LPG'ye uyumlu bir motor ama çok km yapmıyorsanız lpg takmanızı önermem. Takacaksanız da Landirenzo marka tavsiye edebilirim. Performansı kendisine yetecek kadar, kasa ağır olduğu için ilk kalkışlarda hantal kalabiliyor. İçine oturduğunuzda kaliteli ve oturaklı bir hissiyatı var, göründüğünden daha büyük bir araçmış gibi hissediyorsunuz ve kör noktaları var, acemiyseniz eğer alışana kadar sizi yorabilir ama keyifli bir araba.

Bu fiyatlara ve 2013 model olmasına rağmen bu sebeplerden dolayı km'ler genelde düşük kalıyor, rakiplerine göre daha temiz araçlar denk gelebiliyor. Şahsen alınabilecek bir araç bence. Ama 650.000TL sanki biraz fazla gibi geldi. 600'e falan emsalini bulabilirseniz daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı