Astsubay olmak için MSÜ zorunlu mu?

Dış kaynaktan subay olarak girenler teğmen olarak başlamaz. Ast teğmen olarak başlar omuzunda yıldız değil çizgi olur. Bu rütbeyi tamamladıktan sonra teğmen olur. yani yıldız takar.
Ayrıca Harbiye mezununda harbiye mezunu olduğunu belirtir rozeti olur aynı zamanda okul mezunu olanlar rütbesi gittiği yere kadar gider fakat okul mezunu olmayanlar Albaylıktan yukarı çıkamaz ekstrem bir şey olmadığı sürece.

Ayrıca Dış kaynaktan subay olarak öğretim görevlisi olabilirsiniz. Alımlar açılır.

Farklı olarak piyade muhimmatçı tankçı gibi eğitimler içim SUTASAK denen kurslar açılır. Subay yetiştirir.

Hocam ben şimdi Deniz Astsubaylık düşünüyorum. Sizce 1 sene daha beklemeli miyim?

Yani bu sene 2 yıllık başka bir üniversite seçerim ama seneye bu zamanlar tekrardan MSÜ'ye girerim. Mantıklı mı sizce?

O zaman 1 senem boşa gitti. Ah anam ah!

Hocam ben bile başvurdum hipermetroptan dolayı subay olamamama rağmen. En kötü ihtimal diye başvurdum. Göz muayenesinden sonra doktor göz ameliyatına uygun görmediği için girmedim. Keşke başvursaydınız hocam. Sağlık olsun.

Asteğmen yedek subay değil mi hocam yanlış mı biliyorum sadece dış kaynaktan giren belirli rütbeye kadar yükseliyor resmiyette de bunun dışında normal subaydan farkı yok diye biliyorum.

Hocam ben şimdi Deniz Astsubaylık düşünüyorum. Sizce 1 sene daha beklemeli miyim?
Dert etme seneye tekrar denersin.
Olanla olmuşa çare yok yani artık geçti üzülme.
Benim zamanımda ek puana bakılmazdı harp okullarında şuan bakılıyor mu bilmiyorum sen normal üniversitine git. Oradan yine MSÜ denerisin.
MSÜ den farklı olarak yine JSGA var ankarada bu da subay yetiştiren aynı Harp okulu gibi okuldur. Bunada başvurabilrisin. Bu okulun sınavları farklı oluyor takip çok önemli.

Asteğmen hem yedek subay rütbesidir Doğru fakat ayrıca asteğmen alımları olur.

Yani bu sene 2 yıllık başka bir üniversite seçerim ama seneye bu zamanlar tekrardan MSÜ'ye girerim. Mantıklı mı sizce?
Yaş henüz küçükse harp okulu ya da astsubay okulu okuyarak asker olmak daha iyi bir tercihtir. Subaylık için 20, astsubaylık için 21 yaş şartı var.
Eylülde 19 yaşıma gireceğim.

Ben de öyle sanıyordum fakat askere giden onlarca kişiyle konuştum, hepsi de aynı şeyi söylüyor.

Sana tavsiyem 1 sene deliler gibi calisip harp okulunu zorla. Kendine su soruyu sor, 40 yasina geldiginde yeni mezun olmus 22 yasindaki bir tegmene selam durabilecek misin? Hevesini kirmak icin demiyorum astsubaylik da cok kutsal bir meslek.

Eylülde 19 yaşıma gireceğim.
En mantıklı seçenek bu. Fakat ben ders çalışacağım tam puan yapacağım diyorsan ayrı ders çalışmak için mezuna kalırsın ama şunuda unutma bu okullarda her şeyi geçtin diyelim sağlık raporunda sorun çıkabilir.

Sonuçlar benim zamanımda sağlık raporu olmayanlar içinde açıklanıyordu yani meseal adam asil olarak kazanmış fakat sağlık raporu olumsuz. Kazandığını görüyor fakat raporu yok diye gidemiyor. Yani sen normal hayatına devam et . MSÜ ye yine başvurursun. JSGA yi da bir araştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…