Astsubay yüksek meslek okulundan mezun olduktan sonra subaylığa geçiş yapılır mı?

enderfer

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Arkadaşlar ben astsubay yüksek meslek okulundan mezun olduktan sonra subaylığa geçiş yapılabiliyor mu? İç kaynaktan subay temininden faydalanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Var diye biliyorum fakat geçiş çok zor dedi danıştığım kişiler. Danıştığım kişilerden birisi eski üsteğmen birisi uzman çavuş.

Merhaba.
Arkadaşlar ben astsubay yüksek meslek okulundan mezun olduktan sonra subaylığa geçiş yapılabiliyor mu? İç kaynaktan subay temininden faydalanabilir miyim?

Var da çok zor yanlış hatırlamıyorsam 3 yılı tamamlamış 7 yılı bitirmemişken başvuruyorsun bazı şartları da var lisans mezunu olman herhangi bir cezanın olmaması üstün olan komutanının senin hakkında bu adam subay olabilir demesi sonra yazılı bir sınav var sırf kanun sorulan ayrı bir sınav var fyt sınavı var mıydı hatırlamıyorum ama bayağı zor yani 50 kişi istiyorsa 10 kişi filan geçiyordur.

Zorluğu önemli değil hocam ne gerekiyorsa yaparımda öyle bir olanağım varsa gereken her şeyi yaparım.

aşırı zor bir nokta da torpil de gerekiyor subay olmak gibi bir amacınız varsa bu kalan 1 ay da sınava daha iyi çalışın arada çok fazla net farkı yok zaten genel şartları merak ediyorsanız alabildiğiniz kadar bröve almalısınız meslekte 4 yıl tamamladığınzda 3 giriş hakkınız oluyor (bunun için de 4 yıllık fakülte bitirmiş olmanız gerekiyor) bunlar 5,6 ve 7. yıllarınız oluyor sınır dışı görev istisnaları hariç üst komutanlarınızın görüşleride çok önemli onun dışında mülaklatlarda askeri yasalar ile ilgili çok fazla soru geliyor ki bunun içinde çok ezber yapmanız lazım bu uğraşa girmek yerine biraz daha çalışıp kazanmanızı veya dış kaynaktan başvurmanızı tavsiye ederim

Hocam ben geçen senede girdim MSÜ'ye bu senede gireceğim kara harp geliyor zatende ben giremedim göz ameliyatı olacağım no touch lazer ameliyatı belki duymuşsundur onu olmam lazım bu senede MSÜ benim için boş geçecek 1 senem kalıyor yani seneye astsubay yüksek meslek okulu ve kara harp arasından en garanti olana girmek istiyorum bu durumdada en garanti olan astsubay yüksek meslek okulu gibi duruyor bu yüzden asıl hayalim olan teğmenlik için çıkar yol arıyorum.

Dediğim gibi en oluru direk kazanmak o kadar sürede teğmen olma isteğiniz de kaçabilir bu size bağlı onun dışında garantiden kastığınız puan meselesi ise elinizden geleni yapın olmaz ise astsubaylıktan yükselmeyi denersiniz ayrıca 3 giriş hakkı bulunsa da bazı üstün başarı gösteren astsubaylara tolerans gösterilebiliyor onun dışında astsubay olmaya karar verirseniz ve son aşama olan intibak eğitimine giderken aklınızda daima astsubay olarak devam edip hiçbir zaman subaylığa yükselememe ihtimali olduğu da bulunsun sonradan bırkmak çok maaliyetli oluyor referans olacaksa geçen sene KHO da 6 ay okuyup haklarından feragat eden arkadaş 450 bin TL tazminat ödemek zorunda kalmıştı aklınızda bulunsun ameliyat konusu ise no touch yaptırıyorsanız kesinlikle özelde yaptırın ve e nabıza işlenmemesi konusunda ısrar edin bu şekilde giren çok kişi var tabii burası biraz da şansınıza bağlı karşınıza gelen doktorun insiyatifine kalıyor sağlık yönetmeliğini de sık sık takip edin bazı değişiklikler olabiliyor

Arkadaşlar bende aynı şeyi düşünmüyorum da bu 4 yıllık lisans bitirme olayını anlamadım ne oluyor bu

Okulun bitip astsubay olduktan sonra dışarıdan ya da normal 4 yıllık bir bölüm okuyorsun
Zaten 4 yıl sonra geçe bilme halkın varmış bu 4 yılda hem mesleği yapıp hemde öyle dışardan okuyabiliyomuyuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…