Astsubaylıktan subaylığa geçiş nasıl yapılır?

Nusun

Decapat
Daha fazla  
Yedek astsubaydım acemiliğim bitti astçavuş oldum, 10 ay daha askerlik yapacağım. Bana birçok kişi asker olarak kal hazır işin olur falan demeye başladı aklımda astsubay olarak değil de subay olarak yapmak geliyor, geçişler kolay oluyor mu çok araştırmadım, zor oluyor gibi. Bir başkası 4 yıl üniversite bitirerek kursiyer olarak başlıyor, 2 yıl okumakla 4 yıl okumak arasında çok bir zorluk farkı görmüyorum ama astsubaylıktan subaylığa geçmek zor mudur, ne yapmam gerekir ya da subaylığa geçmek değmez mi?

Subay olursan hem emeklilik hem de çalışma şartların biraz daha iyi olur. Fakat ne oranda sorumluluk verirler, nereye ataman olur, sınıfın ne olur orası artık ordudaki eksiğe göre değişir.

Benim arkadaşım mühendislikten mezun olur olmaz askerliğini denizci yedek subay olarak yaptı. Oh ya ne güzel dedi, orduda kalmak istedi ama atandığında pişman olduğunu biliyorum. Çünkü yedek subaylığın muvazzaf subay olmakla alakası yok. Adamı Isparta Eğirdir dağ komando okuluna verdiler 2 yıl eğitim yaptı, 2 yıl da Van'da kaldı. Şimdi karacı olarak devam ediyor. Baktığın zaman subay mı? Evet. Peki hayal ettiğin gibi bir meslek mi? Sana kalmış.

Astsubaylıktan subaylığa geçmek çok zordur az alım olur yani lise öğretmeniyken üniversite hocalığına geçmek gibi bir şeydir ayrıca sana tavsiyem eğer hava astsubaydaysan hiç oynama yerinden iyidir rahattır illa subay olmak istiyorsan 4 yıllık okul oku KPSS ile subay olmak ama hem bir garantisi yok hem de yaş sınırı var sanırım 27 emin değilim ama astdan subay geçmek zordur çünkü hem üstün başarı göstermen lazım hem dışarıdan 4yıllık okula tamammlaman lazım hem komutanların hakkında olumlu geridnöüş verm3'si lazım vs...

Astsubaylıktan subaylığa geçmek çok zordur az alım olur yani lise öğretmeniyken üniversite hocalığına geçmek gibi bir şeydir ayrıca sana tavsiyem eğer hava astsubaydaysan hiç oynama yerinden iyidir rahattır illa subay olmak istiyorsan 4 yıllık okul oku KPSS ile subay olmak ama hem bir garantisi yok hem de yaş sınırı var sanırım 27 emin değilim ama astdan subay geçmek zordur çünkü hem üstün başarı göstermen lazım hem dışarıdan 4yıllık okula tamammlaman lazım hem komutanların hakkında olumlu geridnöüş verm3'si lazım vs...

Topçu birliğindeyim eğer çok zor ise KPSS'ye hiç bulaşmadan ya sivildeki iş koluma dönerim ya da ast olarak kalırım askerlikten devam edeceksem.

Topçu birliğindeyim eğer çok zor ise KPSS'ye hiç bulaşmadan ya sivildeki iş koluma dönerim ya da ast olarak kalırım askerlikten devam edeceksem
O kararı vermek sana düşüyor dediğim gibi astdan subaya geçmek kolay değildir sadece ders sınav vs ile değil mesleki başarıda göstermen gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı