ASUS 2022 model laptopta neden PCI-e 3.0 var?

Bütçe
350000

halilnevzat

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 2-3 haftadır ara ara laptop modellerini inceliyorum. Genelde masaüstü PC taraftarı olduğum için aslında bu gibi durumlar canımı pek sıkmıyordu, çünkü çok kolay şekilde parça değişimi yapabiliyordum. Fakat okulun bitmesi ve yaptığım iş gereği artık mobilite bana farz oldu. Bu yüzden en güncel teknoloji bir laptop almaya karar verdim. Biraz da elektronik konusunda çok ince ayrıntılara takılan birisi olarak ve uzun süre kullanmaya gayret göstermemden ötürü biraz kıl adam oldum diyebilirim. Benim konuyu açma sebebim ASUS TUF Gaming A15 2022 modelinin neden PCI-e 3.0 M.2 slotu olması. Neden 4.0 PCI-e değil? Yahu istediğim ve aradığım tüm kriterler bu laptopta tutuyor. Ama PCI-e 3.0 olması beni çileden çıkarıyor. Hayır parça değiştirerek kendimin yükseltebileceği bir şey olsa yine düşünmeyeceğim. Ama fark ettim ki hiçbir laptop tam olarak istediğim kriterlere uymuyor, acaba bunun PCI-e yollarının kısıtlaması yüzünden mi olabileceği yeni aklıma geldi.

Aradığım kriterler;
Bluetooth 5.2 desteklemesi.
En son nesil destekleyen Type-C - usba ve Thunderbolt 4.0
2 adet RAM slotu DDR5 destekleyen.
2 adet M.2 slotu PCI-e 4.0 destekleyen.

Geri kalan hiçbir şey umurumda değil, uzay teknoloji ekran da umurumda değil, abidik gubidik Uber GPU'da umurumda değil. İntel mi AMD mi o da umurumda değil. Bu özellikleri sağlayan, tercihen ASUS (çünkü hem marka olarak, hem tasarım ve sağlamlık olarak çok beğeniyorum) laptop arıyorum. Ağırlığı büyüklüğü estetikliği hiç ama hiç umurumda değil. Fiyat aralığı da umurumda değil. Yorumlarda "ya PCI-e 4.0 olmayıversin", "ya 2 adet slot olmayıversin" gibi yorumlarla gelmeyin. Eğer bu kriterlerin olmamasının sebebi teknolojik bir kısıtlama ise PCI yolları ile, direkt "bu imkansız çünkü bu kadar yolu destekleyen işlemci yok" veya" PCI kısıtlaması var" gibi yorum ile belirtin. Kriterlerimi çok net olarak açıkladım. Vaktiniz için çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı