ASUS 27" ROG STRIX XG27WCS vs XG27ACS

Vallahi dostum ben acs yani düz olanı aldım. Curved'den geçince monitörden soğudum. Boşunamı para verdim diye düşünmeye başladım. Ama bir süre sonra alışıyor insan çevremdeki herkes aynı sorunu yaşamış ve alışmışlar. Monitör inanılmaz hızlı ve güzel IPS panel renkler çok güzel. Ben Curved sevdiğim için abim sıfır monitör alacaktı, ikisi de aynı para bendekini ona verdim, kendim Curved olanı sipariş verdim. Bunun nedeni ise Curved alışkanlığım ve renkleri çok kafaya takmamam. Çünkü, ikisi de zaten 1ms GtG model. İkisi de G-SYNC destekliyor. Sadece Curved'de dikey yapamıyorsun, tasarımcı ya da yayıncı değilsen zaten kullanmıyorsun bile o özelliği. Şunu söyleyim özellikle görüş açısı ve hikayeli oyunlar da net Curved onu söyleyeyim... Sipariş verdim bakalım, vatana gelince piksel testi falan yapacağım umarım bir sorun ile karşılaşmam... Rabbim her iki tarafı da mutlu eder umarım 😊

Vallahi dostum ben acs yani düz olanı aldım. Curved'den geçince monitörden soğudum. Boşunamı para verdim diye düşünmeye başladım. Ama bir süre sonra alışıyor insan çevremdeki herkes aynı sorunu yaşamış ve alışmışlar. Monitör inanılmaz hızlı ve güzel IPS panel renkler çok güzel. Ben Curved sevdiğim için abim sıfır monitör alacaktı, ikisi de aynı para bendekini ona verdim, kendim Curved olanı sipariş verdim. Bunun nedeni ise Curved alışkanlığım ve renkleri çok kafaya takmamam. Çünkü, ikisi de zaten 1ms GtG model. İkisi de G-Sync destekliyor. Sadece Curved'de dikey yapamıyorsun, tasarımcı ya da yayıncı değilsen zaten kullanmıyorsun bile o özelliği. Şunu söyleyim özellikle görüş açısı ve hikayeli oyunlar da net Curved onu söyleyeyim... Sipariş verdim bakalım, vatana gelince piksel testi falan yapacağım umarım bir sorun ile karşılaşmam... Rabbim her iki tarafı da mutlu eder umarım 😊

Öncelikle teşekkür ederim yanıtın için. Bende aynı şekilde acs modelini aldım 1 hafta oldu kullanıyorum. İlk günler dediğin gibi monitörden soğuma muhabbetini bende yaşadım değiştirsem mi iade mi etsem ne yapsam diye dönüp duruyordum, şu an gözlerim tam olarak alıştı ve gayet güzel geliyor, canavar gibi bir monitör açıkçası. Sana önerim wcs modelini satın almadıysan ve NVIDIA ekran kartı kullanıyorsan kesinlikle satın alma, ciddi yırtılmalar yaşayabilirsin iyice soğutmasın seni. NVIDIA G-SYNC Compatible bu siteden NVIDIA'nın desteklediği monitörleri görebilirsin.

Öncelikle teşekkür ederim yanıtın için. Bende aynı şekilde acs modelini aldım 1 hafta oldu kullanıyorum. İlk günler dediğin gibi monitörden soğuma muhabbetini bende yaşadım değiştirsem mi iade mi etsem ne yapsam diye dönüp duruyordum, şu an gözlerim tam olarak alıştı ve gayet güzel geliyor, canavar gibi bir monitör açıkçası. Sana önerim wcs modelini satın almadıysan ve NVIDIA ekran kartı kullanıyorsan kesinlikle satın alma, ciddi yırtılmalar yaşayabilirsin iyice soğutmasın seni. NVIDIA G-SYNC Compatible bu siteden NVIDIA'nın desteklediği monitörleri görebilirsin.
Daha önceden g273cq modelini kullanıyordum adaptive sync, zaten gsync desteklemiş oluyor yazılım üxerinden ve herhangi bir yırtılma sorunu yaşamıyordum açıkcası

asus rog kullanıyor musun şu an
Asus Rog Strix XG27ACS modelini kullanıyorum. Abime verip sıfır curved olanını sipariş vermiştim lakin hatalı çıktı vardır bunda da bir hayır deyip geri acs yani düz ips modelini aldım. Alıştım da sayılır, kime sorsam bu monitörü övüyor dostum curved olanı değil de bunu övüyorlar. Vatan da da sigara gibi gidiyor. 5 gün olmuştu sipariş vereli işte o hatalı olan curvedi alacaktım hatadan dolayı almadım işte hatalı geldiği için, mesela gittiğim de acs modelleri hep satılmıştı, depodan bulduk bir tane de geri aldım acs modelini memnunum :D

Dostum ürün güzel fakat SRGB oranı ips panele göre normal seviyede. Fakat ürünün alınmayacak kısmı ise kandela parlaklık değeri. 250 kandela çok düşük bir seviye. Yanlış anlama 2 bin tl daha üstüne koyduktan sonra xg27acs alabiliyorsun dediğim gibi. 400 kandela değerine sahip ve rog serisi birde. üstelik SRGB oranı çok fazla olmasa da daha yüksek sonuçta. Hoparlör konusuna gelecek olursak daha önce hoparlöre sahip monitörler kullandım ve bana göre çokta önemli değil açıkcası. Zaten bu paraları verip monitör alıyorsan zaten kulaklığın vardır ve sistemin iyidir. Bu biraz tercih meselesi açıkcası. KISACASI ROG İLE AYNI ÜRÜN FAKAT KANDELA DEĞERİ VE SRGB ORANI KISILMIŞ VE PİVOT KALDIRILMIŞ. ONUN YERİNE HOPARLÖR KOYMUŞLAR VE 2 BİN DAHA UCUZA SATIYORLAR. TAMAMEN TERCİH SANA BAĞLI :)

Dostum ürün güzel fakat sRGB oranı IPS panele göre normal seviyede. Fakat ürünün alınmayacak kısmı ise kandela parlaklık değeri. 250 kandela çok düşük bir seviye. Yanlış anlama 2 bin TL daha üstüne koyduktan sonra XG27acs alabiliyorsun dediğim gibi. 400 kandela değerine sahip ve ROG serisi bir de. Üstelik sRGB oranı çok fazla olmasa da daha yüksek sonuçta. Hoparlör konusuna gelecek olursak daha önce hoparlöre sahip monitörler kullandım ve bana göre çok da önemli değil açıkçası. Zaten bu paraları verip monitör alıyorsan zaten kulaklığın vardır ve sistemin iyidir. Bu biraz tercih meselesi açıkçası. KISACASI ROG İLE AYNI ÜRÜN FAKAT KANDELA DEĞERİ VE sRGB ORANI KISILMIŞ VE PİVOT KALDIRILMIŞ. ONUN YERİNE hoparlör KOYMUŞLAR VE 2 BİN DAHA UCUZA SATIYORLAR. TAMAMEN TERCİH SANA BAĞLI :)

Çok teşekkür ederim değerli yanıtın için, satıcı ve gönderen Amazon olduğu için ASUS VG27AQ3A sipariş ettim. Hayırlısı ve en güzeli olur hepimiz için her daim İnşaAllah

Çok teşekkür ederim değerli yanıtın için, satıcı ve gönderen Amazon olduğu için ASUS VG27AQ3A sipariş ettim. Hayırlısı ve en güzeli olur hepimiz için her daim İnşaAllah
Hayırlı olsun dostum. Faturan gelmez ise siparişlerim kısmında 14 gün içerisinde gönderirler oradan kontrol edebilirsin. Eğer göndermezler ise kesinlikle müşteri hizmetleri ile iletişime geç. Faturanı e arşiv olarak hesabındaki siparişlerim kısmına gönderirler. 1 ay gibi bir süre ile iade etme hakkın var amazonda bu da aklında bulunsun :)

Hayırlı olsun dostum. Faturan gelmez ise siparişlerim kısmında 14 gün içerisinde gönderirler oradan kontrol edebilirsin. Eğer göndermezler ise kesinlikle müşteri hizmetleri ile iletişime geç. Faturanı e arşiv olarak hesabındaki siparişlerim kısmına gönderirler. 1 ay gibi bir süre ile iade etme hakkın var amazonda bu da aklında bulunsun :)
internette olması yeterli değil mi faturanın , çok teşekkürler <3
Amazon iadesinden ötürü amazon tercih ettim ve çok bütçe aşmak da istemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı